Tar thrillersport til nye høyder

Aker BioMarine

Verdens første profesjonelle langdistanselag innen hundekjøring er lansert, med Finnmarksløp- og Iditarodvinnere i spissen. Med seier i sikte og ambisjoner om å skape blest rundt sporten samt sette helse og ernæring i sentrum, skal Team QRILL Pet blåse nytt liv i en av verdens tøffeste idrettsgrener.

Laget, som er en unik miks av profilerte profiler og ferske nykommere, består av Thomas Wærner (vinner av Finnmarksløpet 2013), Marit Beate Kasin (Norgesmester 2016), Joar Ulsom (vinner av Iditarod 2018) sammen med fire ganger vinner av Iditarod, Dallas Seavey og det unge talentet Hanna Lyrek (18).

– Konkurranser som Finnmarksløpet og Iditarod er mer enn bare løp. Dette er eventyr du opplever med hundene dine, lagkamerater og andre konkurrenter i storslått naturlandskap. Jeg er stolt over å være en del av Team QRILL Pet, der vi jobber med Aker BioMarine og partnere for å sette hundenes helse og velvære i sentrum. Vi bygger også et sterkt fundament for vår idrettsgren for fremtiden, sier vinner av Finnmarksløpet 2013, Thomas Wærner.

– Viktig satsning for framtidige generasjoner
Team QRILL Pet skal etter planen delta på de store løpene innen hundekjøring, deriblant Finnmarksløpet, Iditarod og Femundsløpet.

– Vi ser på Aker BioMarines lansering av Team QRILL Pet med stor optimisme. Visjonen om å bygge og øke populariteten omkring sporten, og ikke minst oppfordre en ny generasjon hundekjørere til å ta opp tøylene er noe vi støtter og stiller oss bak, sier Per Aronsen, styreleder i Finnmarksløpet.

Han ser store muligheter for å løfte sporten med nysatsningen.

– Finnmarksløpet skal fortsatt være et løp for bredden, men med den profesjonaliseringen hundesporten har vært igjennom de siste årene er dette et naturlig steg. Vi håper at team Qrill Pet kan motivere og bane vei for etablering av flere lag, på ulike nivåer slik at sporten totalt sett styrkes, avslutter han.

Store TV-ambisjoner
Aker BioMarine har over flere år investert i hundesporten og gjennomført pilotsamarbeid med Thomas Wærner og Joar Ulsom. Nå har selskapet en visjon om å bygge en internasjonal TV-plattform.

– Vi ser et stort potensiale til å synliggjøre sporten ytterligere, både nasjonalt og internasjonalt på TV. Vi vil nå jobbe aktivt med løpene for å skape de beste løsningene, sier administrerende direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen og legger til:

– Sammen med våre partnere Felleskjøpet og hundefôret Apetitt skal vi i tillegg investere tungt i forskning og utvikling for å utvikle optimal ernæring for hunder, for deres helse og være. Takket være denne fantastiske sporten og våre inspirerende hundekjørere kan vi virkelig drive innovasjon, forbedre hundens helse, og fremme sporten. Dette er en idrettsgren vi ser et stort potensiale i.

Utøvere fra Team QRILL Pet vil stille til sesongens første løp på Mush Synnfjell, 4-6 januar 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.