virke matpris

Priskrig i julen senket matprisene

Mange matbutikker i Bodø hadde lave priser i desember. Tall fra SSB viser at matprisene på landsbasis sank med 1,5 % fra november til desember 2017. I løpet av de 12 siste... Les mer »
reker

Satser på rå reker til eksklusivt restaurantmarked

Nye og spennende produkter tilpasset et moderne publikum blir stadig viktigere i sjømatbransjen. Nå lanserer Lyngen Reker som første norske produsent ferske, rå reker rettet mot de beste restaurantene i landet. Før... Les mer »
sjømat eksport

2017 et rekordår for hvitfisk – forventer prisøkning i 2018

Norge eksporterte torsk, sei, hyse og annen hvitfisk for 15 milliarder kroner i 2017. Det er en verdiøkning på 8 prosent, eller 1,1 milliarder kroner fra 2016. Norsk hvitfisknæring satte i 2017... Les mer »
melk

Q-Meieriene ønsker Tine velkommen etter

I slutten av 2017 utførte Opinion en undersøkelse om kjennskap og holdninger knyttet til «best før, men ikke dårlig etter». Der kom det frem at 6 av 10 forbrukere hadde hørt om... Les mer »
ofg

7 av 10 vil endre matvanene sine

Mange har et ønske om å endre litt på egne vaner, og motivasjonen er ofte et ønske om å gå ned i vekt. I aldersgruppen 26 – 39 år ønsker hele 85... Les mer »
sjampanje

Slik unngår du dagen derpå

Det er snart nyttårsaften i Bodø og mange bodøværinger skal feire det nye året med en skikkelig fest med mye drikke. Mange drikker mer enn det som er vanlig denne dagen, så... Les mer »
rotte

Restefett kan gi rottefest

Julen er tid for fet mat som ribbe og pinnekjøtt. Til stor begeistring for rottene feiler mange når de skal kvitte seg med mat- og fettrestene. Rotter spiser og gnager på stort... Les mer »
jul matprat

95% tror ribba blir en suksess

Bodøværingene har ribba under kontroll. Bare fem prosent tviler på at juleribba blir noe annet enn en suksess i år, melder Norsk Juleindeks. Ribbe er julemåltidet som serveres i flest norske hjem... Les mer »
juleribbe

Slik kan du grille en perfekt juleribbe

Så er det snart duket for den tradisjonsrike julemiddagen igjen. De fleste spise ribbe på julaften og mange bruker stekovnen for å lage juleribba. De siste årene blitt mer populært å eksperimentere,... Les mer »
fiskeoppdrett

Ny rekord for eksport av laks

Fredag 15. desember ble det satt en ny rekord i sjømateksporten. Aldri før har det vært eksportert mer fersk norsk laks enn akkurat den dagen. Hele 6.500 tonn laks ble denne dagen... Les mer »