Hjelp til jul hos FINN

julebaking

Julen skal være en fin tid for alle og det ønsker FINN å bidra til. Dessverre opplever mange at pengene ikke strekker til for å lage den julen familien fortjener eller ønsker. Siden 2016 har FINN torget derfor skapt juleglede gjennom å gjøre det mulig for folk å be om, eller å tilby andre hjelp til jul.

Levekårsundersøkelsen fra SSB viser at det faktisk er 24% av oss bor i en husholdning som ikke har økonomi til en uforutsett utgift. Julen er en tid som krever ekstra innkjøp av både mat og gaver, så dette forteller oss at ikke alle klarer dette uten hjelp.

Fra november og frem til nyttår kan man opprette annonser i kategoriene «Hjelp til jul» eller “Tilby hjelp til jul” hos FINN. Kategoriene er kun tilgjengelige i denne perioden og skal gjøre det lettere for personer som trenger hjelp, eller som vil hjelpe, å nå ut. 

Les også:  DNT går nye veier for å få folk til å velge Norge i sommer

– For mange foreldre er det fortvilende å måtte knipe inn på barnas julefeiring. Vi tror disse annonsene kan være med på å utjevne forskjeller. De gir også en fin mulighet til at fine ting som ikke brukes lenger kan gis til et nytt hjem, forteller produktdirektør på FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke.  

Siden det for fire år siden ble mulig å be om julehjelp på FINN, har mange nordmenn benyttet seg av tilbudet. Over tusen annonser der folk ber om hjelp til jul har blitt publisert, og rundt tre hundre har tilbudt å hjelpe andre i løpet av disse årene.

Les også:  Fløte mest populært på norske jordbær

 – Det er stor giverglede før jul, og det er flott å se at FINN kan være med å tilrettelegge for at flest mulig skal få en fin jul. Vi håper at vi i år igjen kan kan gjøre det enda enklere for folk å hjelpe hverandre i høytiden som kommer, sier Opshaug Bakke. 

I annonsene kan man be om konkrete ting eller assistanse, men det er det ikke tillatt å be om pengegaver. For de som ønsker å tilby hjelp, kan man finne annonsene under filteret «Hjelp til jul» når man går inn på FINN torget. For å kunne legge ut en annonse, må brukeren være Bank-ID verifisert, men man kan likevel velge å være anonym om man ønsker det. Da vil ikke navn dukke opp før man eventuelt starter en dialog med en som skal hjelpe eller en man vil hjelpe.

Les også:  DNT går nye veier for å få folk til å velge Norge i sommer

– Av smittevernhensyn er det ikke lengre mulig å tilby julefeiring i hjemmet, men det er fortsatt mulig å både tilby og be om julekaker, julemat og  julepynt. Kanskje du har noen ekstra julegaver eller noen fine brukte ting du kan gi videre til noen som trenger de? Eller kanskje du kan tilby en hyggelig prat på telefonen? sier Opshaug Bakke.

Hun oppfordrer til at man enten møtes ute eller at man sender ting i posten, slik at det blir tryggest mulig for begge parter.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.