Håndball-EM ga TV3 høyeste seertall på 17 år

tv3

Norges semifinaletap mot Kroatia sørget for svært gode seertall. På det meste var 1.168.000 seere innom kampen, som ga TV3s største andel i den kommersielle målgruppen 25-59 siden juni 2003.

Fredag kveld ble håndballguttas EM-finaledrøm knust med et knepent tap mot Kroatia etter ekstraomganger. 

Den utrolig spennende kampen samlet seerne foran TV-skjermen. Kampen hadde i gjennomsnitt 840.000 seere på TV3, og på det meste var hele 1.168.000 seere innom. I det aktuelle tidsrommet hadde kanalen en kommersiell andel på 81,8 prosent.

Totalt sett hadde TV3 fredag en kommersiell andel på 42 prosent, som er den høyeste andelen TV3 har hatt på nesten 17 år. Sist tallene var like sterke, var i juni 2003.

Samtidig var semifinalen mot Kroatia den mest sette håndballkampen på Viaplay i Norge noensinne.

– Vi er selvsagt veldig fornøyde med disse seertallene, som har vært gjennomgående gode under hele mesterskapet. At vi ser den høyeste kommersielle andelen for TV3 på 17 år, i tillegg til flere seerrekorder på Viaplay, viser et stort engasjement hos det norske publikum og er resultatet av et sterkt lagarbeid både foran og bak kamera. Det hele er drevet av et landslag som har sørget for sportslig suksess og invitert seerne med på deres reise, sier Cecilia Gave, VP Sport i NENT Group.

Mesterskapet sett under ett har vært gledelig, både sportslig med EM-bronse, og seertallmessig. Dette er det mest sette håndballmesterskapet for herrer på NENT Group sine flater, og Norges kamper samlet 618.000 seere i gjennomsnitt på TV3.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.