Svært stor interesse for å diskutere vern mot tvang og makt

mentalt lengsel

Tirsdag 18.juni møtes hele 150 fagpersoner i Harstad for å diskutere tjenester og vern mot tvang og makt for personer med omfattende bistandsbehov.

– Vi er overveldet og glade for at så mange fagpersoner er opptatt av disse problemstillingene, sier Elisabeth Mortensen, direktør i Humana omsorg og assistanse som arrangerer fagdagen.

Humana omsorg og assistanse har som mål å bidra til gode tjenester og vern mot tvang og makt for personer med omfattende bistandsbehov. Denne uken inviterer de på en landsomfattende foredragsturne med gratis fagdager med forbløffende stor påmelding, som tirsdag avholdes i Harstad.

– Alle har rett på at tjenestetilbudet blir tilrettelagt med respekt for den enkelte person, og så langt som mulig i overensstemmelse med personens selvbestemmelsesrett. For å hindre vesentlig skade, som for eksempel selvskading, skade på andre eller helseskade, kan det noen ganger være aktuelt å bruke tvang. Dette har vi strenge regler for. Reglene skal forebygge og begrense bruken av tvang. Før man bruker tvang må tillitsskapende tiltak eller andre løsninger være prøvd først, sier Mortensen.

En viktig foredragsholder på møte turneen er også Stine Hirsti med en sylfersk doktorgrad i emnet. Hun har hovedansvar for undervisningen knyttet til tillitsskapende tiltak og andre løsninger enn bruk av tvang og makt, samt lovverk og saksbehandling knyttet til pasient- og brukerrettighetsloven på UIT Norges Arktiske Universitet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.