#spillnorsk musikkfestivalen starter i Gildeskål

konsert

Denne uken lanseres #spillnorsk – festivalen som fronter norsk musikk og skaper konsertopplevelser over hele landet. #spillnorsk lanseres for første gang i fire kommuner: Alta, Gildeskål, Risør og Ål.

Festivalen lanseres for første gang i uke 45 og uke 46 (6. – 19. november), og skal bringe konsertopplevelser til hele landet. #spillnorsk viser bredden i norsk musikk, og vil inneholde alt fra fra pop og rock til kunstmusikk.

– Vi startet #spillnorsk, fordi vi vil trekke fram alle de dyktige komponistene, tekstforfattere og utøverne vi har i Norge, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Blant artistene finner du både Mikhael Paskalev, Jonas Alaska og Stein Torleif Bjella.

– Målet er at enda flere skal få oppleve den fantastiske bredden av musikk og sangpoesi som er laget i Norge. Vi vil tilrettelegge for at flere kan spille og oppleve norsk musikk, sier hun.

#spillnorsk er et samarbeid mellom NOPA og NKF og de utvalgte kommunene. Festivalen henter inspirasjon fra Spil Dansk Ugen, en dansk festival som samler hele landet.

– Vi vil at #spillnorsk skal vise at det skapes musikk over hele landet, den skapes der folk er, og den skapes ofte av låtskrivere, komponister og musikere i kommunen der DU bor, og ikke langt borte. Vi vil at flere skal bli nysgjerrige på alt som skapes rundt dem og vi vil at de skal ta det i bruk i sitt miljø, sier Jørgen Karlstrøm, styreleder i NKF.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.