Snart klart for TV-favoritten Tour de France

sykkelritt

Norske TV-seere sitter i disse dager klare for å følge med på det tre uker lange sykkelrittet Tour de France. Og ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av RiksTV, er nettopp Tour de France blitt nordmenns favorittsport om sommeren.

29 prosent av de som ble spurt i undersøkelsen, svarte at de helst ville se Tour de France, som starter førstkommende fredag. 26 prosent oppga at de ville se VM i fotball, som i disse dager avholdes i Russland, mens 21 prosent vil se EM i friidrett – som går av stabelen senere i sommer.

Det er i størst grad menn mellom 50 og 59 år som vil følge Tour de France. Hele 53 prosent av disse oppgir nemlig at de vil se Tour de France, 40 prosent vil se fotball-VM og 26 prosent vil se EM i friidrett. Blant menn generelt er pallplasseringen så vidt snudd litt på, da 37 prosent vil se fotball-VM, 36 prosent Tour de France og 22 prosent friidretts-EM.

– Tour de France har blitt mer og mer populært, og har blitt en sommertradisjon hos nordmenn flest. Johan Kaggestad har på mange måter blitt sommerversjonen av Carlsen og Rike. At flere også nå oppgir at de vil se Tour de France foran fotball-VM viser hvor stort det har blitt her i Norge, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

TV-sporten følger også nordmenn uansett hvor de ferierer i sommer. Av de som oppgir at de skal feriere på hytta i sommer, oppgir 31 prosent at de vil se Tour de France, 23 prosent at de vil se fotball-VM og 25 prosent at de vil se friidretts-EM. For de som ferierer i båten står Tour de France enda sterkere – her oppgir hele 41 prosent at de vil se sykkelrittet, mens 35 prosent vil se fotball-VM.

TV 2 har hatt rettigheter til å vise Tour de France siden 2003, og med storheter som Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har populariteten for sykkelrittet økt betraktelig siden kanalens første sending. TV 2 har sikret seg rettighetene fram til 2023.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.