Slik blir VM i lyn- og hurtigsjakk på NRK i romjula

nrk

Sjakk har blitt en juletradisjon for mange nordmenn. Fra 26. til 30. desember skal Magnus Carlsen nok en gang kjempe om gullmedaljer i lyn- og hurtigsjakk.

I år er det sjuende gang at NRK skal sende en turnering med verdens beste sjakkspillere i romjula.

– Vi får stadig høre at sjakken er noe som samler familien på tvers av generasjoner. Sjakk i romjula er blitt en tradisjon for mange. Det synes vi er veldig hyggelig, og vi gjør selvfølgelig alt vi kan for at opplevelsen i år skal bli like god som tidligere, sier Reidar Stjernen, prosjektleder for NRKs sjakksendinger.

VM i lyn- og hurtigsjakk ser du på NRK fra og med mandag 26. desember. Første sending starter kl. 09.40 på NRK1 og i NRK TV.

Årets mesterskap spilles i den gamle skøytebyen Almaty i Kasakhstan, hvor S’ene Stensen, Stenshjemmet og Storholt alle satte verdensrekord. Magnus Carlsen og flere norske utøvere håper å bygge videre på suksessen.

– Magnus Carlsen annonserte tidligere i år at han gir fra seg VM-tittelen i langsjakk. Dermed er det romjulas to mesterskap med kort tenketid som gjelder for Norges store sjakkmester, sier Torstein Bae, NRKs sjakk-kommentator.

– Magnus har åtte gull fra tidligere mesterskap i lyn- og hurtigsjakk, og vil selvfølgelig gi jernet for å ha ti gull før året er omme. Hvis triumfene uteblir, vil han for første gang siden 2012 stå helt uten en tittel, sier Bae.

Sendingene i romjula avslutter det tiende året med sjakk på NRK, en uventet suksess som har vakt internasjonal oppsikt. Godt humør i panelet, tilgjengelig formidling av spillet, kjendisgjester og bidrag fra seerne er nøkkelelementer som videreføres også denne gang.

Ole Rolfsrud er programleder også i år, med Heidi Røneid, Torstein Bae og Atle Grønn som faste eksperter. Blant kjente fjes som dukker opp i panelet er NRKs egen Øystein Bache, Mads Hansen, Olga Dolzjikova og komiker Henrik Fladseth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.