nrk

Slik blir VM i lyn- og hurtigsjakk på NRK i romjula

Sjakk har blitt en juletradisjon for mange nordmenn. Fra 26. til 30. desember skal Magnus Carlsen nok en gang kjempe om gullmedaljer i lyn- og hurtigsjakk. I år er det sjuende gang... Les mer »
Norges idrettsforbund

Årets kvinnelige og mannelige sportsprestasjoner er klare

Et annerledes, men sterkt, norsk toppidrettsår: 2020 ble et krevende år for verden, og et annerledes år for toppidretten. Styret for idrettsgallaen besluttet i sommer at det ikke skulle avvikles en tradisjonell... Les mer »
sjakk

ChessParty – Tidenes sjakkbegivenhet i Norge!

Den 22. – 24. mai 2020 på Oslofjord Convention Center kan du oppleve den ultimate sjakkfesten. ChessParty er for unge og gamle, nybegynnere og erfarne, spillere og tilskuere. Noen av høydepunktene er... Les mer »
sjakk

Magnus Carlsens vurderes til Idrettsgalla 2021

Magnus Carlsen vant VM-gull i hurtigsjakk og lynsjakk i romjulen. Disse prestasjonene vil bli vurdert av juryen for eventuell nominasjon til «Årets navn» på Idrettsgalla 2021. Ettersom idrettsgallaen avholdes første helgen i... Les mer »
sjakk

Sjakkfeber i Mosjøen fengsel

De innsatte i Mosjøen fengsel spiller sjakk hver eneste dag. Snart kan alle norske fengsler tilby sjakkspilling til de innsatte gjennom et nasjonalt prosjekt, opplyser NRK. Fengselsledelsen merker stor forskjell på miljøet... Les mer »
play magnus

Magnus Carlsen auksjonerer bort VM-jakke til veldedig formål

Magnus Carlsen, regjerende verdensmester i sjakk, auksjonerer bort jakken han sist brukte under Verdensmesterskapet i sjakk i London 2018. Inntektene fra auksjonen går til prosjektet Chess of Asunción i Paraguay som lager... Les mer »
sjakk

Norges idrettsforbund lettet over sjakk-nei til sponsoravtale med bettingselskap

Norges idrettsforbund er lettet over det faktum at Norges sjakkforbund har sagt nei til å inngå en avtale med en utenlandsk spillaktør som i flere sammenhenger bevisst og dokumentert har handlet og... Les mer »
kindred

Kindred Group: – Sjakk-kongressens valg fortjener respekt

Søndag kveld stemte kongressen i Norges sjakkforbund nei til å godkjenne samarbeidsavtalen med Kindred Group. Avtalen ville strukket seg over fem år, og gitt norsk sjakk 10 millioner kroner årlig fra Kindred... Les mer »
altibox

Fortsetter som sponsor av Altibox Norway Chess

Altibox Norway Chess er en årlig superturnering for de høyest rangerte sjakkspillerne i verden, og spilles på ulike lokasjoner i stavangerområdet. Altibox, som er et datterselskap i Lyse-konsernet, har vært sponsor siden... Les mer »
johan såttavik

Ekslusivt intervju: Johan Slåttavik

Johan Slåttavik er en mye omtalt personlighet i norske medier som Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og flere andre. Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med den meningsfulle samfunnsdebattanten Johan Slåttavik: Du har figurert... Les mer »