Slik bli Finnmarksløpet 2023

uit

10. mars starter Europas lengste og tøffeste sledehundløp, som hvert år arrangeres med start og målgang i Alta. UiT er med som stolt samarbeidspartner, og er involvert i løpet på flere måter.

Løpet ble første gang arrangert i 1981, og har siden vokst til å bli det største idretts- og kulturarrangementet i Nord-Norge. I år er løpet også verdensmesterskap i langdistanse og blir åpnet av statsminister Jonas Gahr Støre. Siden 2014 har UiT vært elitepartner i Finnmarksløpet.

– Vi er glade for å ha et godt samarbeid med Finnmarksløpet, som er en viktig møteplass og en motor i Nord-Norge, sier rektor ved UiT, Dag Rune Olsen.

Han trekker fram at løpet er en viktig praksisarena for studentene innenfor friluftsliv og reiseliv. Blant annet er de med på å arrangere kick-off torsdag 9. mars, og de drifter sjekkpunktet Jergul. I tillegg deler studentene ut handlerprisen, sammen med viserektor Bente Haug, på avslutningsbanketten 18. mars.

Ifølge Olsen har UiT en ambisjon om å bruke samarbeidsavtalen til å profilere universitetet også i Øst-Finnmark. I år blir det blant annet foredrag om Finnmarksløpets historie med Christine Smith-Simonsen i Kirkenes 13. mars, og samme dag arrangerer UiT et minifinnmarksløp for barn, også det i Kirkenes.

Også i Alta blir det foredrag med Smith-Simonsen, lørdag 11. mars, og barna i studentbarnehagen i Alta får være med på hundekjøring 15. mars. Samme dag blir det åpent foredrag om kvenforskning på Alta museum, i forbindelse med markeringen av kvenfolkets dag, som er 16. mars.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.