Skriver bok om Ari Behns kunstneriske virke

bøker

Forfatter og journalist Vidar Kvalshaug skriver bok om sin venn Ari Behn, etter hans bortgang første juledag 2019.

– Da beskjeden om dødsfallet kom, begynte jeg å notere ned både linjer i hans forfatterskap, forfattere og bøker han var inspirert av samt minner og røverhistorier fra det litterære miljøet som vi frekventerte sammen, sier Vidar Kvalshaug.

– Ut fra disse notatene reiste det seg gradvis strukturen til en bok.

Boken vil utgis av Cappelen Damm våren 2020. Den vil omhandle Behns forfatterskap og hans litterære bruduljer i norsk offentlighet.

Redaksjonssjef Ingebrigt Waage Hetland sier i en kommentar at forlaget ser frem til å samarbeide med Kvalshaug om å utgi en bredere og mer samlet fremstilling av Behns liv og kunstneriske virke.

Vidar Kvalshaug (f. 1970) er forfatter og han har vært litteraturanmelder og kommentator i Aftenposten og Dagbladet, kulturredaktør i Nationen og redaktør i Kagge Forlag og Forlaget Press. Kvalshaug er nå anmelder i BOK365. Hans litterære debut kom i 1996 med romanen Ingen landevei tilbake, og han har til sammen utgitt 15 bøker.

Ari Behns nærmeste familie er orientert om utgivelsesplanene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.