Sjakk-VM: Carlsen fremdeles storfavoritt

sjakk

Fabiano Caruana har spilt på høyde med Magnus Carlsen etter halvspilt i sjakk-VM. Allikevel er Carlsen fremdeles stor oddsfavoritt.

De seks første rundene i VM har endt med remis. I flere av rundene har Carlsen vært sterkt presset, og Caruana har vist seg frem fra sin beste side både i angrep og i forsvar. Til tross for dette er oddsen på Carlsen omtrent uendret, ifølge spillselskapet Unibet.

– Vi har opplevd stort volum av spill på sjakk-VM, men oddsen på Magnus Carlsen har omtrent ikke beveget seg. Det er fremdeles en tredjedel sjanse for Caruana-seier og to tredjedels sjanse for Carlsen-seier, forteller Steffen Løvholen, PR Manager for Unibet.

Oddsen gjenspeiler tippernes forventninger, og har en naturlig forklaring, mener han.

– Dersom det er uavgjort etter 12 runder, avgjøres mesterskapet med hurtigsjakk. Carlsen er langt sterkere enn Caruana i hurtigsjakk, og det gjenspeiles i oddsen. Under halvparten av spillerne våre tror Carlsen har vunnet etter 12 runder, men omtrent to tredjedeler tror altså at han vinner til slutt, avslutter Løvholen

Nøkkelodds:

Vinner VM-matchen:

– Carlsen – 1,40

– Caruana – 2,95

Resultat etter 12 runder:

– Carlsen-seier – 2,00

– Uavgjort – 3,65

– Caruana-seier – 3,40

Når mesterskapet avgjøres:

– Runde 1-12 – 1,25

– Hurtigsjakk – 5,00

– Lynsjakk – 11,00

– Armageddon – 31,00

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.