Risikerer bilhavari: Under halvparten har full kontroll

vinter trafikk

En ny undersøkelse viser at under halvparten har full kontroll på om de har drivstoff på tanken eller strøm igjen på batteriet når de kjører bil. – Vi opplever en økning i elbileiere som trenger veihjelp på grunn av tomt batteri, sier forsikringsselskapet Codan.

I en undersøkelse som Norstat har utført for Codan Forsikring, svarer 43 prosent at de alltid sørger for å ha god margin igjen med drivstoff på tanken eller strøm på batteriet når de kjører bil.

– Dette er noe alle bør ha full kontroll på til enhver tid. Hvis bilen plutselig stanser, kan dette få alvorlige konsekvenser hvis du for eksempel er på motorveien, sier Andrea Lervik Lystad, skadesjef for motor i Codan Forsikring.

Codan Forsikring har opplevd en økning i saker der elbileiere trenger veihjelp på grunn av tomt batteri det siste året.

– Folk har ikke lenger samme rekkeviddeangst som før. Det kan ha en sammenheng med at elbilene har fått økt rekkevidde og at det har kommet flere elbil-ladere. Hvis du ikke har kontroll på hvor mye strøm det er på bilen når du kjører, er det ikke sikkert du er i nærheten av en elbil-lader når du går tom, sier Lystad.

Undersøkelsen viser at det er flest i 30-årene som har opplevd å stoppe med tomt batteri på elbilen.

– Mange er travle, og på grunn av tidsklemma gambler de nok av og til i hverdagens småkjøring, sier Lystad. 

Undersøkelsen viser at de over 40 år i større grad er oppmerksomme på å ha god margin på drivstoff eller strøm på batteriet enn den yngre delen av befolkningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.