Regjeringen spenner bein på norske smittevernsprodusenter

munnbind

I revidert nasjonalbudsjett kutter regjeringen 150 millioner kroner i midler til beredskapslagring av legemidler og smittevernutstyr. Helsepolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud, reagerer på det store kuttet.

– Dette kan være enden på visa for norske smittevernsprodusenter. Vi trenger norsk produksjon av legemidler og smittevernutstyr for å sikre beredskap. Dessverre setter regjeringen en stopp for norske produsenter, sier Bård Hoksrud.

FrP-politikeren er ikke imponert over beredskapen i Norge heller.

– Det kan virke som regjeringen ikke har lært noen verdens ting av pandemien. Beredskap er helt nødvendig for å sikre folks sikkerhet. Vi brant oss på beredskap da pandemien brøt ut, og om det blir en ny pandemi vil vi brenne oss på nytt, sier Hoksrud.

FrP-politikeren mener også at regjeringen ikke trygger nordmenn på grunn av helsepolitikken.

– Vi vet aldri om pandemien blusser opp igjen. Jeg synes det er veldig kritisk at regjeringen gjør oss så sårbare som de gjør nå. I tillegg er det snakk om mange arbeidsplasser og bedrifter som blir borte, sier Hoksrud.

– I mai 2020 sikret Fremskrittspartiet flertall i Stortinget for et forslag om å snarest mulig få på plass en beredskapsmodell for norsk produksjon av viktige legemidler, men nå kutter regjeringen i bevilgningene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.