Propr doblet omsetningen i første kvartal

propr

Den digitale nettmegleren Propr doblet omsetningen i første kvartal i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Det er tilfredsstillende å se at Proprs tunge investeringer endelig begynner å gi litt avkastning, med så solide tall ved inngangen til året, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Dobling i kvartalet
Propr omsatte for 3,4 millioner kroner i første kvartal i år, sammenlignet med 1,7 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det gir et positivt driftsresultat i kvartalet før ned- og avskrivninger (EBITDA) på knappe 50.000 kroner. 

– Dette er første gangen Propr leverer et plussresultat på EBITDA-nivå og vi må få lov til å glede oss over denne gode utviklingen, sier Eriksson. 

Det er tre hovedgrunner til at selskapet har snudd røde tall til positive. Selskapet har investert i et egenutviklet skalerbart IT-system som er et komparativt fortrinn. Det har brukt store ressurser på kundeinnsikt og merkevarekjennskapen er solid befestet.

Etter avskrivninger ender likevel driftsresultatet på minus 75.000 kroner for kvartalet. Men det er betydelig bedre enn minus 1,9 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

Siste motbakke
Propr har brøytet vei i markedet for å selge egen bolig uten megler, og nå kommer bankkjempen DNB diltende etter med tjenesten «Samsolgt» fra høsten.

– Det har selvsagt kostet mye å ta en sentral posisjon i dette nye markedet og det reflekteres også i tallene for fjoråret, sier Kjetil Eriksson i Propr.
Ordinært resultat for fjoråret endte på minus 14 millioner kroner, som er 15,2 millioner kroner bedre enn året før som endte på minus 29,2 millioner kroner.

– Vi har tidligere kommunisert et nullresultat for fjoråret, men valgte ytterligere utviklingsløft i produktet og endte i minus, sier han.
Egenkapitalen er sterk med 8,2 millioner kroner; etter siste emisjon – i juni i fjor.

Disrupsjon i eiendom
Eiendomsmarkedet er blitt betydelig automatisert de siste årene uten at det har kommet forbrukerne til gode.

– Det er forandringer i eiendomsmarkedet. Dette endrer de etablerte bransjene og undergraver etablerte strukturer som dyre eiendomsmeglere, sier Kjetil Eriksson.

Gamle og dyre forretningsmodellene står for fall og digitale løsninger tar over.

– Ved utgangen av første kvartal har Propr omsatt boliger til en samlet transaksjons-verdi på 2,8 milliarder kroner i Norge siden starten i 2016, sier Propr-sjef Eriksson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.