Enighet i mekling for kommunal sektor: Ingen streik

ks tariff

– Jeg er glad vi klarte å unngå en streik, og har fått på plass samme avtale for alle grupper, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø. KS, Unio og Akademikerne fikk torsdag kveld en løsning i meklingen for mellomoppgjøret i kommunal sektor.

Partene har sittet i mekling etter at Unio og Akademikerne brøt forhandlingene i mellomoppgjøret ved fristens utløp 30. april. Meklingsfrist var satt til midnatt 23. mai.

– Jeg er glad for at vi nå har et oppgjør som gir et historisk løft for sykepleiere, mange lærere, barnehagelærere og andre høyskolegrupper. Det er nettopp disse gruppene både forbundene og våre medlemmer ønsket å løfte i dette oppgjøret, sier Gangsø.

Årets oppgjør gir reallønnsvekst for samtlige ansattgrupper i kommunesektoren. 

– Under forhandlinger og mekling er det ikke mulig å få både i pose og sekk. Alle parter må gi og ta. Det har vært krevende, men det viktige nå er at vi har et resultat som alle har sluttet seg til. Nå skal vi fortsette å arbeide tillitsfullt og konstruktivt med de ansattes organisasjoner. Det er det som over tid gir best resultater for alle. Jeg vil takke alle parter for konstruktive bidrag som gjorde at vi ble enige, sier Gangsø.

LO kommune og YS kommune, som organiserer 60 prosent av de ansatte i kommunesektoren, kom til enighet med KS allerede ved frist for forhandlingene 30. april. Den avtalen har ikke vært del av meklingen.

Enigheten betyr også at Unio og Akademikerne har fått samme pensjonsløsning som YS og LO. Den gjør det mulig å tariffeste endringene som følger av avtalen om ny offentlig tjenestepensjon, som partene la grunnlag for i fjor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.