Kronprins Haakon med når Yara vant prestisjefull miljøpris

innovasjon norge

Fredag kveld møttes store navn som Kronprins Haakon, Formel 1 verdensmester Nico Rosberg og forretningsmannen Paul Polman under ‘Oscar-utdelingen’ for grønne innovasjoner i Berlin. Yara gikk av med seieren i kategorien ‘Special Prize Norway’ for Yara Birkeland-prosjektet.

Prisutdelingen foregikk i Berlin fredag kveld under Green Awards. Utdelingen er populært kalt Oscar-utdelingen for grønne innovasjoner, og tidligere vinnere inkluderer Elon Musk, David Attenborough og hybridbilen BMW i8. 

– Det var en ganske gal ide, men jeg tror vi trenger å være litt gærne for å bli en bærekraftig verden, sier Bjørn-Tore Orvik i Yara.

For tre år siden kom han på ideen om et autonomt og elektrisk containerskip. I dag er Yara Birkeland en av de mest omtalte innovasjonene innen den maritime verden, før det i det hele tatt har inntatt havet.Prisen anerkjenner unike norske prosjekter, og skal bidra til å skape størst mulig oppmerksomhet for prosjektene og Norge som helhet. H.K.H Kronprins Haakon delte ut prisen foran bærekraftsinnovatører fra hele verden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.