Nå kan du få et stykke bryggerihistorie i Bodø-butikkene

øl alkohol

Lyst til å nyte øl slik det smakte for over 125 år siden? Nå lanseres Carlsberg 1883, en mørk lager brygget på bryggeriets originale gjærstamme og det historiske brygget er nå i tilgjengelig i Bodø.

Carlsberg 1883, er et lettdrikkelig mørkt lagerøl med smak av malt, mørkt brød og karamell. Det har en frisk aroma av malt, karamell og søte kjeks – akkurat slik ølet kan ha smakt da det ble brygget for første gang i 1883. 

I 2013 fant Carlsberg gamle ølflasker fra 1883 i en kjeller, med rester av gjærstammen Saccharomyces Carlsbergensis, verdens første rendyrkede gjær. Oppskriften på ølet hadde de allerede, og kunne dermed brygge et øl som er likt det folk drakk i 1883 – med samme type malt, humle og den originale gjærstammen. 

Den nye Carlsberg 1883 er i familie med pilsen, og dagens pils- og Carlsberg-drikkere vil sette pris på friskheten og bitterheten dette lettdrikkelige ølet kan by på.

Etter at Carlsbergs laboratorium greide å rendyrke sin gjær i 1883, ble dette delt med andre bryggerier. Det la grunnlaget for å kunne brygge øl med den konsistent gode kvaliteten som vi kjenner og forventer i dag. 

Carlsberg er i dag et av verdens største bryggerier, og er veldig stolt av rollen det har spilt i ølbryggingens historie. Carlsberg 1883 er ment å være med på å feire denne historien, i tillegg til å være et godt, lettdrikkelig øl som dagens øldrikkere vil like. 

Carlsberg 1883 i 6-pack med 0,5-liters bokser finnes tilgjengelig i alle dagligvarekjeder over hele landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.