Oppdag sommeren i Litauen!

vilnius lynx

Som her i Norge har Litauen også fire årstider. Nå står våren og sommeren for tur, og det er på tide å oppleve den unike naturen, det livfulle bylivet og en annen matkultur, – til en billig penge.

Litauen er kjent for sin natur, og når du reiser utenfor de større byene møter du et åpent landskap med et rikt plante- og dyreliv. Med Østersjøen i vest, er den kuriske landtunge, eller Curonian Spit, en av Europas største sanddyner. Den Kuriske Landtunge er kjent som perlen i Østersjøen og er et langstrakt område med forblåste sanddyner, omgitt av hav på begge sider.

Landtungen er så lang som 98 kilometer og er oppført på UNESCOs verdensarvliste som har som mål å verne om verdens kultur- og naturarv. Det er en perfekt destinasjon for de som ønsker å oppleve en unik natur, – ikke langt fra Norge.

Når du er på den kuriske landtunge, anbefales det å besøke landsbyer som Nida, Juodkrante eller Neringa, som alle har mye å by på. Ta også en tur til skulpturparken Häxkullen i den gamle furuskogen nær Juodkrante. Her finner du fantasifulle trefigurer skapt av flishuggere fra hele Litauen.

Nida er en ekte fiskerlandsby med røde hustak og kystfyr, og det er veldig lett å utforske området rundt på sykkel, – populært for både småbarnsfamilier og pensjonister.

Vilnius på sommeren
Vilnius er Litauens vakre hovedstad og i perioden fra april til oktober har du mulighet til å se den UNESCO-listede gamlebyen i Vilnius i et fugleperspektiv fra luftballong.

Dersom du trives bedre på bakken, kan du også nyte det flotte synet av luftballongene fra gatenivå. Vilius er bare 2 timer flyreise fra Oslo.

The White Guide
I 2017 har litauiske restauranter også lykkes med å komme på listen til White Guides restaurantguide, så det er mange gode restauranter å velge mellom.

Faktisk har The White Guide funnet noen perler utenfor hovedstaden Vilnius også.

Palanga

Kystbyen Palanga ligger vest i Litauen og regnes for å være Litauens sommerhovedstad. Barer, nattklubber, vannsport, kurbad og kulturskatter gjør at alle kan finne sin egen måte å lade batteriene på.


Basanavičiaus er Palangas hovedgate og er et populært sted å rusle om sommeren. Gaten er alltid full av liv med mange kafeer, barer, puber, musikk, dans og annen underholdning.

Klaipeda
Klaipeda tar vare på fine maritime tradisjoner, og byen har vært vertskap for Sjøfestivalen den siste helgen i juli siden 1934.

På sommeren finner du levende musikkliv ved sjøen, – musikkfestivaler med både store og små konserter. Den internasjonale Pilies Jazzfestivalen som blir holdt sent i juni er også en stor fest for musikkelskere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.