Økt støtte til Redningsselskapet

redningsselskapet

I statsråd ble det nylig fastsatt en ny forskrift om tildeling av Norsk Tippings overskudd til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner.

Den nye forskriften fører til at støtten til Redningsselskapet fra spilleoverskuddet øker med 22 mill. kr. fra 132 i 2017 til 154 mill. kr. i 2018.

– Vi er svært glad! Den økte støtten fra myndighetene og Norsk Tipping vil gå direkte til vårt arbeid for å redde liv og berge verdier langs norskekysten, sier generalsekretær Rikke Lind!

Tildelingen kommer på et gunstig tidspunkt for Redningsselskapet og ikke minst for de sjøfarende. Både Kystverkets sjøsikkerhetsanalyse og den nye Båtlivsundersøkelsen viser at trafikken langs norskekysten øker.

– Antallet oppdrag for redningsskøytene øker allerede og det blir viktig for oss i årene fremover å styrke vår tilstedeværelse og beredskap for å sikre at alle som trenger det får hjelp, avslutter Rikke Lind.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.