Nyhet fra DEFA gir mer strøm til lading av elbil hjemme

defa

DEFA lanserer nå homeCLU, et produkt som gir elbileiere mer strøm til lading av elbil ved å utnytte tilgjengelig strøm i hjemmet optimalt. homeCLU gjør det dermed mulig for flere å lade bilen hjemme, samtidig som mange elbileiere vil kunne lade langt raskere enn før.

homeCLU måler hvor mye strøm som brukes til enhver tid og fordeler ubrukt strømkapasitet til ladestasjonen. På den måten får man alltid dekket energibehovet til daglige gjøremål, samtidig som ladingen går raskere når forbruket ellers er lavt, for eksempel om natten.

Man slipper også å investere i høyere inntaksstrøm til huset eller å dedikere strømkapasitet kun til lading. Hvor mye raskere du kan lade avhenger av hvilken løsning du har fra før.

– Med lading gjennom vanlig stikkontakt får du for eksempel i overkant av 1 mil per ladetime. Har du en bil som kan ta 32A kan du med homeCLU, samt riktig ladestasjon og kabel, få ca. 4 mil per ladetime, sier Bård Klungseth – CEO i DEFA Gruppen.

Mange er også usikre på om de i det hele tatt har nok strøm til å lade hjemme og samtidig opprettholde et vanlig strømforbruk. Dette blir vanligere etter hvert som stadig flere vil ha to ladbare biler. Å investere økt strømtilførsel til huset er dyrt, så det vil man jo helst slippe. Med homeCLU kan man lade effektivt med strømkapasiteten man allerede har.

Også for samfunnet kan homeCLU få stor betydning. I 2030 kan det være godt over en million elkjøretøy i Norge. Om for mange begynner å lade når annet forbruk er høyt, kan det bli en utfordring for kapasiteten i lokale strømnett.

I tillegg til å utnytte den eksisterende strømkapasitet optimalt, kan homeCLU stilles inn på et maks forbruk som ikke overstiger det man har på dagtid. Dette bidrar til å hindre forbrukstopper, dyre effekttariffer og kapasitetsproblemer. Man kan også legge til en timer for å unngå tidsbaserte tariffer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.