«Norwegian Open» i bowling med sterke internasjonale spillere

Norges Bowlingforbund

Nærmere 200 spillere deltok i den årlige internasjonale bowlingturneringen som i de senere år har blitt arrangert i Oslo. Denne gangen deltok det spillere fra seks nasjoner, med svenske spillere i flertall blant de utenlandske utøverne.

Søndag 13. oktober ble finalen i årets «Norwegian Open by Brunswick» avviklet med internasjonale stjerner på plass. Den svenske landslagsspilleren James Blomgren vant turneringen – som inngår på Europa-touren – for andre gang.

Meget lovende Jens Mathiesen fra Solør Bowlingklubb ble beste norske deltager på 8. plass.

– Vi er stolte og glade over at vår turnering er så populær og anerkjent i europeisk målestokk, sier generalsekretær i Norges Bowlingforbund, Per Iversen.

– Det faktum at svenske kvinnelige verdensmestre fra tidligere i år og den verdenskjente profesjonelle spilleren svenske Martin Larsen har deltatt i årets utgave av Norwegian Open, er både morsomt og motiverende. I tillegg deltok selvsagt hele den norske eliten, både på dame- og herresiden.

Det norske bowlingmiljøet er ikke stort, men gjennomfører en rekke turneringer og omfattende ligaspill gjennom hele sesongen, som strekker seg fra august til mai. Neste store konkurranse for den norske eliten er NM Lag som finner sted i Oslo i slutten av november. Her vil nærmere 300 spillere være i aksjon.

Internasjonalt oppnås det jevnlig gode resultater av norske bowlingutøvere. Det seneste er en verdensmester i Veteranklassen, Tore Torgersen, høsten 2019  –  og en verdensmester i U21, sommeren 2018, Georg Skryten fra Cross BK, Stavanger.

– Tore Torgersen fra Trondheim BK har i en årrekke vært en ledende bowlingspiller, også internasjonalt. Han ble verdensmester helt tilbake i 1999 og holder fortsatt høy internasjonal klasse, rett og slett imponerende, forteller generalsekretær Iversen.

– Rekruttering til bowlingsporten er krevende, vi konkurrerer selvsagt med en rekke andre idretter og det er vanskelig å få oppmerksomhet. Men et forbilde som Tore Torgersen er det inspirerende å ha tilgang til, og vi ser at han har en høy stjerne blant våre yngre utøvere. Noen av disse skal forøvrig til Nordisk Ungdomsmesterskap på Island i november; det vil bli spennende, avslutter Iversen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.