Nesvik i EU-toppmøte: Utenlandske båter må forholde seg til norsk suverenitet

nfd

Fiskeriminister Harald T. Nesvik hadde i dag politiske samtaler med fiskerikommissær Karmenu Vella i Brussel. Under møtet ble brexit, kyststatsforhandlingene om sild, kolmule og makrell, og handel med sjømat drøftet.

– Det var svært nyttig og viktig for meg å møte fiskerikommissær Vella. EU er en sentral partner for Norge på fiskeriområdet, og det er viktig for oss å ta opp de mange spørsmålene rundt brexit. Vi må finne en løsning som sikrer en bærekraftig forvaltning av felles fiskebestander og den norske fiskeflåtens interesser, også etter at Storbritannia har forlatt EU, sier Nesvik.

Fiskeriministeren understreket regjeringens ambisjoner om bedre handelsvilkår for norsk sjømat.

– EU er vår viktigste handelspartner innen sjømat, og regjeringen jobber for bedre markedsadgang, sier Nesvik.

Fiskeriministeren tok også opp EU-kommisjonens nylige forslag til kvoteregulering for 2019, hvor det nok en gang legges til rette for at EU-fartøy kan tildeles snøkrabbelisenser på norsk kontinentalsokkel uten samtykke fra norske myndigheter.

– Jeg gjorde det klart overfor EU at snøkrabbefangst bare kan foregå på grunnlag av en avtale om kvotebytte. Utenlandske båter må forholde seg til norsk suverenitet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.