Nesten to av tre nye biler er elektriske – NAF frykter ladekaos

naf tesla

I juni ble det satt ny elbil-rekord i Norge. Det ble solgt 14 140 elbiler, inkludert bruktimporten. Aldri før har det kommet så mange elbiler til Norge på én måned.

– Nå fosser det elbiler inn på norske veier, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Norges Automobil-Forbund.

Elbilsalget utgjorde 64,7 prosent av nybilsalget i juni. Det betyr at nesten to av tre nye biler var helelektriske.

Les også:  Nå får Nordlands bilister automatisk ladebetaling

På motsatt side er bensin- og dieselbilsalget i ferd med å tørke ut. Det ble solgt 896 nye bensinbiler og 883 nye dieselbiler. Det utgjorde til sammen 8,2 prosent av nybilsalget i juni.

2021 kommer til å bli et rekordår for elbiler.

– Fortsetter denne veksten blir det 100 000 flere elbiler på veiene i 2021. Så langt er det kommet drøyt 52 000 elbiler til landet i år, inkludert bruktimport. På samme tid i fjor var tilsvarende tall 30 000. Da endte totalen på 82 000 biler.

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

NAF frykter et ladekaos uten like på populære feriestrekninger denne sommeren.

– Våre undersøkelser viser at det skal rundt 200 000 elbiler ut på veiene i sommerferien. Det er mange nye elbileiere som får sitt første møte med en underdimensjonert ladeinfrastruktur. Vær forberedt på kø og venting ved ladestasjonene, sier han.

– Vårt beste råd er å lade når du kan, ikke bare når du må, avslutter Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.