Nå endres forsikringen til hver femte bil i Norge

bil bonus

Glem store bonustap og usikkerheten rundt å bruke forsikringen når ulykken har skjedd. Som eneste forsikringsselskap i Norge bryter nå If med bilbonusordningen i forsikringsbransjen. Det kan spare mange kunder for mer enn 20 000 kroner ved en vanlig skade.

Dette betyr at du slipper å tenke på om det vil lønne seg å ta skaden på forsikringen eller ikke.

– Det er en enorm omveltning. Bilbonusordningen vi har i dag har vært brukt av alle norske forsikringsselskaper i 40 år. Nå er det på høy tid å tilby kundene våre en forsikring som både er enkel å forstå og billigere å bruke når uhellet først er ute, sier Ingrid Janbu Holthe, leder for salg og service i If.

– Maksimalt bonustap er nå 10 prosent, mot 30 prosent tidligere. Mange vil gå ned bare 5 prosent, og noen får ikke bonustap i det hele tatt, sier Janbu Holthe.

I en landsrepresentativ spørreundersøkelse analyseselskapet YouGov har utført for If, sier så mange som én av tre at de har latt være å bruke forsikringen for å unngå bonustap.

– Vi mener tiden er overmoden for denne omveltningen. Bonusordningen i forsikringsbransjen fører til at mange velger å betale for skader selv. En tommelfingerregel er at det ikke har lønnet seg å bruke bilforsikringen på skader under 20 000 kroner. Det mener vi er grunnleggende feil, og vi endrer derfor bonusordningen slik at flere faktisk kan bruke forsikringen når uhellet er ute, sier Marius Duffaut. Han er ansvarlig for Ifs motorforsikringer i Norge.

If forsikrer hver femte bil på norske veier. Bare i fjor hadde selskapet 22 500 forsikringssaker der kundene mistet bonus.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.