MUSIKK: Marthe Valle – Ro/ Uro

hes

Bodøposten.no har tidligere publisert nyhetene om at Marthe Valle har sluppet singlene Alarm, Det ingen andre ser og Nattevakt. Na har Marthe Valle har nå sluppet albumet «Ro/ Uro», en samling sanger som tar for seg den underliggende uroen mange av oss kjenner på i hverdagen.

Ro/Uro er en tematisk plate som opprinnelig ble skrevet som et bestillingsverk til Festspillene i Valles hjemby Harstad, og som ble urfremført der før sommeren, til strålende mottagelse.

Tekstene på albumet tar utgangspunkt i uroen i det moderne mennesket, og hva det er vi egentlig trenger for å klare å leve med den i en tid der så mye tar oppmerksomheten vår bort fra det indre. Hva trenger vi for å finne frem til roen, og forsone oss med bølgedalene i livet?

I prosessen med å skrive disse låtene og tekstene, samt i selve produksjonen, har den Bergensbaserte artisten ønsket å utforske uro i ulike former, og å lage musikk som kan si noe mer om alle lagene vi innehar som mennesker.

Flere av låtene fra albumet har allerede sett dagens lys som singler. «Nattevakt» er en hyllest til alle som jobber sene nattetimer for å holde samfunnet i gang. Sangen er også plukket ut som lydsporet i en større nasjonal kampanje for å gjøre ære alle skiftarbeidere.

Valle vet hva hun snakker om, for i tillegg til å være artist, har hun i mange år arbeidet som sykepleier innen psykiatri og rusomsorg.

På albumet bidrar flere spennende tekstforfattere, i tillegg til Marthe selv.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.