Rally: Internasjonalt comeback for Mads Østberg!

Stellantis

Sammen med Citroen Tagai Racing Technology satser Mads Østberg og kartleser Patrik Barth for fullt i FIA European Rally Championship.

ERC-sesongen starter i Portugal 11. og 12. mars, det går over åtte runder, og høydepunktet blir Rally Sverige som er tilbake i Värmland –  men kjøres som et sommerrally 7. og 8. juli.

– Jeg gleder meg til å være tilbake i en ny satsing, og i et mesterskap som er helt nytt for meg. Det blir det åttende året mitt med Citroën, og jeg ser virkelig frem til å kjøre på nye og utfordrende veier sier Mads Østberg som ble verdensmester i WRC2 i 2021.

Når han stiller til start i årets første løp, er det i en bil han selv ha vært sentralt i å utvikle; Citroën C3 Rally2, som driftes av det ungarske teamet Tagai Racing Technology.

– Målet mitt er selvsagt å bli europamester, men det er tøffe konkurrenter fra hele Europa, mange av dem med samme ambisjoner som meg, sier Østberg.

Den norske rallyføreren har konkurrert i internasjonalt rally siden 2006, da han debuterte i Rally Sweden.

FIA European Rally Championship feirer 70 år i 2023, med en kalender på åtte runder som består av arrangementer på asfalt og grus.

Kartleser Patrik Barth startet før fjorårssesongen, men de to kjenner hverandre gjennom mange år, svensken har nemlig vært en del av Østbergs team gjennom flere år, og samarbeidet mellom de to har vist seg å fungere meget godt.

For første gang i ERC-historien skal det også kjøres i Sverige. Etter at det legendariske WRC-vinterrallyet ble flyttet lenger nordover, har mange norske rallyfans fått betydelig lenger reise for å se internasjonal racing. Nå kan de imidlertid igjen ta veien til legendariske rallystrekk og et av Mads Østbergs favoritthopp, Colins Crest – denne gang uten snø.

ERC-kalenderen 2023:
Rally Serras de Fafe e Felgueiras: 11. – 12. mars
Rally Islas Canarias: 5. – 6. mai
79th Rally Poland: 20. – 21. mai
Tet Rally Liepāja: 17. – 18. juni
Royal Rally of Scandinavia: 7. – 8. juli
Rally di Roma Capitale: 29. – 30. juli
Barum Czech Rally Zlín: 19. – 20. august
Zemplén Rally Hungary: 7. – 8. oktober

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.