Melodi Grand Prix utvides med fem semifinaler

nrk

I forbindelse med at Melodi Grand Prix har 60-årsjubileum i 2020 blir det hele seks lørdager med Norges største musikkshow.

– Vi slår på stortromma når vi skal markere jubileet til MGP. I forbindelse med 60-årsfeiringen byr vi på fem innledende semifinaler, og en stor finale, sier MGP-prosjektleder og musikkansvarlig, Stig Karlsen.

Inviterer til landsdelscup
MGP-showene skal sendes direkte fra Oslo, men med stort fokus på artister fra hele landet. Hver landsdel får hvert sitt program, med artister som vil representere Nord-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge, Øst-Norge og Sør-Norge. Selv om direktesendingene går fra Oslo, blir det rikelig med lokal tilstedeværelse i form av innslag og direkterapportering fra landsdelen.

– Vi gleder oss veldig til å formidle stort musikkengasjement fra hele landet, sier Karlsen.

Mest makt til TV-seerne
Det er TV-seerne som har med mest makt når artister og låter skal stemmes frem. Norske TV-seere avgjør hvilke fem artister som går videre fra de fem innledende rundene, mens en fagjury ledet av MGP-sjefen vil få oppgaven med å finne de fem øvrige artistene til den store finalen.

De europeiske juryene vil også neste år ha sitt å si, før det norske folks stemmer til slutt avgjør hvem av de ti som vinner gullbilletten til Eurovision Song Contest. 

Forberedelsene er i gang
Konfettien hadde knapt lagt seg etter årets finale, før MGP-redaksjonen var i gang med å planlegge for neste års store musikkfest. Den åpne påmeldingen av låter er i gang, og fristen for å sende inn neste års MGP-hit er 17. mai.

KEiiNO klare for Tel Aviv
Etter seieren i MGP har «Spirit in the Sky» gått rett inn på tredjeplass på VG-lista, og har vært på andreplass på Spotifys globale liste over låter som har gått viralt.

KEiiNO har lagt opp til et kondisjonskrevende promoteringsløp, og har så langt annonsert at de deltar på Eurovision-konserter i Amsterdam, London og Madrid i tiden fram mot Eurovision Song Contest.

Norges semifinale er 16. mai, mens selve finalen er 18. mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.