Lindab lanserer taksystem med integrerte solceller

lindab

Etterspørselen etter solcellepaneler fortsetter å øke i Norge, og det meste tyder på at utviklingen kommer til å akselerere fremover. Dette skjer i takt med at nye og mer estetiske løsninger blir introdusert.

En ny moderne, estetisk løsning er Lindab SolarRoof – et bygningsintegrert solcelletak som blir en del av huset, både designmessig og materialmessig.

Sammenlignet med tradisjonelle solcelleanlegg som bygges utenpå taket, gir bygningsintegrerte solceller et estetisk løft, men også kostnadsbesparelser ved for eksempel takomlegging eller ved nyproduksjon. Det er ganske enkelt et nytt tak som gir deg muligheten for å selge den strømmen du ikke benytter selv. For den som skal bygge nytt eller planlegger å omlegge et gammelt tak er det derfor ikke lenger noen grunn til å velge bort solceller.

– Kombinasjonen av estetikk, kostnadseffektivitet og positiv miljøpåvirkning er viktig for oss når vi nå lanserer dette takkonseptet, sier Thomas Hustoft, produktansvarlig hos Lindab AS.

Med Lindab SolarRoof kan Lindab tilby eiere av både småhus og kommersielle eiendommer et komplett solcelletak med alt inkludert. I pakkeløsningen inngår Lindabs egenproduserte og tidløst designede takprofil, som integreres med solpaneler av typen CIGS – en moderne tynnfilmsteknikk med høy effekt selv under mindre optimale lysforhold. I tillegg til den solcelleintegrerte takplaten inngår det en vekselretter og optimizere, som til sammen skaper et fleksibelt system.

Som en service får huseieren dessuten tilgang til en app som gjør det enkelt å overvåke systemets strømproduksjon og ytelse i sanntid. 

– Vi føler oss trygge på hele tilbudet, og det gjenspeiles ikke minst i våre godt utarbeidede garantier, som gir huseieren trygghet over en svært lang periode. Som et eksempel kan jeg løfte frem effektgarantien, som er 90 % etter 10 år og hele 80 % etter 25 år, forteller Thomas Hustoft.

I likhet med de andre smarte byggkomponentene og systemene våre, er Lindab SolarRoof like enkelt å montere som et vanlig Lindab-tak. Takprofilen finnes både i falset variant for båndtekking eller i Lindabs anerkjente profil som klikkes sammen. Huseieren sparer penger på den totale installasjonskostnaden, noe som reduserer tilbakebetalingstiden på investeringen.

Satsingen på solcelletak er i tråd med Lindabs ambisjoner om å lede utviklingen av energieffektive og bærekraftige løsninger for ventilasjons- og byggebransjen. 

– Vi drives av et ønske om hele tiden å skape forbedringer, til fordel for både kundene våre og samfunnet som helhet. Dette er enda et eksempel på at Lindab er en drivkraft i det grønne skiftet og forenkler byggingen av bærekraftige hus, sier Bengt Andersson.

Lindab SolarRoof er tilgjengelig på markedet fra og med juni og kan kjøpes via blikkenslagermestere og byggevarehus. Systemet er nylig lansert i Sverige og allerede installert på to hus i Sør-Sverige, ett i Ronneby og ett i Ängelholm. Hvis du vil se solcellepanelene, må du imidlertid ha øynene med deg. Lindabs solcelletak ser nemlig ut som et helt vanlig metalltak med fokus på skandinavisk design ved første øyekast.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.