Rekordmange nordmenn skal bruke skattepengene til sparing

penger

Over halvparten av de som får igjen penger på skatten vil bruke av beløpet til sparing. – I år kan det være ekstra smart å sette av penger hvis du får noe tilbake, mener Terese Troy Prebensen, direktør for Privatmarked hos SpareBank 1 Østfold Akershus. 

Om lag 2,9 millioner nordmenn får totalt over 34 milliarder kroner igjen på skatten i år. Det utgjør 11.800 kr i snitt per person. 20. juni starter utbetalingen til vanlige lønnsmottakere og pensjonister. 

Høyeste på syv år
– For første gang siden vi startet å måle oppgir over halvparten av nordmenn at de vil bruke av skattepengene til sparing. Med stigende renter og økende gjeld i befolkningen er dette en veldig god idé, sier Terese Troy Prebensen hos SpareBank 1 Østfold Akershus.

Respons Analyse har gjennomført målingen for SpareBank 1 siden 2012. Da svarte 38 prosent at de ville bruke skattepengene til sparing, mot 52 prosent i 2019.

Undersøkelsen viser også at folk har mange planer for hvordan de skal bruke skattepengene. 27 prosent eller en million nordmenn regner med at deler av skattepengene vil gå til vanlig forbruk. 23 prosent eller 900.000 personer vil bruke noe av skattepengene til ferie og reiser. 

– Vi trenger alle ferie, og det er lov til å unne seg. Mange bruker nok skattepengene til både å rydde opp i økonomien og kose seg litt ekstra, sier Troy Prebensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.