LESERINNLEGG: Vi kan ikke godta at eldre sulter ihjel på norske sykehjem!

mat pleie sykehus

Demokratene har alltid vært en stor forkjemper for at alle landets sykehjem må ha eget kjøkken som skal lage sunn og god mat til de eldre, ved å få kjøkken tilbake på alle sykehjemmene i Norge. I en landsomfattende spørreundersøkelse viste det seg at 2 av 3 sykehjem hadde eget kjøkken i 2010. Utviklingen har de siste årene gått fra vondt til verre.

Underernæring og feilmedisinering på norske sykehjem er et stort problem som må løses. Når undersøkelser og forskning fra 2016 viser at 36 prosent avbeboerne på norske sykehjem er underernært er ikke løsningen å fjerne kjøkkenet slik altfor mange privatiserings-politikere mener.

Det er ikke til å komme ifra at med Høyre og FrP i regjering, har dette blitt meget dårligere de siste 5 år, ved at flere og flere sykehjem har konkurranseutsatt kjøkkendriften.

Maten til våre eldre har beviselig ikke blitt bedre av å fjerne kjøkkenet på norske sykehjem, tvert imot.

God ernæringsstand er en viktig forutsetning for helse og livskvalitet. Demokratene mener de eldre skal hedres og taes godt vare på. Det er de som bygde landet vårt. Så Selvfølgelig må alle sykehjem ha eget kjøkken, som lager hjemmelaget kvalitets mat som også sprer deilig matlukt ut til korridorene. Det vil helt sikkert også gi våre eldre bedre matlyst, god appetitt og et bedre liv.

Demokratene vil aldri godta at eldre sulter ihjel på norske sykehjem!

Jorunn Aaselle Olsen
Sentralstyremedlem for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.