LESERINNLEGG: Norge skal ikke gi suverenitet til fremmede makter

vidar kleppe

Det er grunnlovsfestet at Norge skal være et selvstendig og uavhengig rike basert på de verdiene vi har fått gjennom vår kristne kulturarv og humanismen.

Norge skal styres gjennom lover vedtatt av Stortinget, eller av folket selv gjennom folkeavstemninger. Demokratene ønsker et vennskapelig samarbeid med alle demokratiske og frihetselskende nasjoner i verden, men vi kan ikke akseptere at Norge avgir suverenitet til noen overnasjonale utenlandske organer – slik dessverre stortinget og regjeringen altfor ofte gjør.

Denne farlige politiske praksisen må stoppes!

Demokratene vil derfor trekke Norge ut av alle slike avtaler fra EU, EØS Schengen, Acer og Global Compact for Migration er et nytt rammeverk for innvandring. Pakten vil blant annet innebære at det åpnes for nye «legale veier» for innvandrere som ikke er flyktninger, og begrensninger i hva pressen kan skrive om innvandring.

Vi vill heller ikke delta i noen regjering eller aktivt støtte opprettelsen av noen regjering uten at folket blir spurt i en folkeavstemning om vårt medlemskap i Schengen og EØS.

Demokratene stiller seg også positivt til å åpne for bruk av bindende folkeavstemninger i saker som har stor betydning for Norges suverenitet og egenart. Bare så det er sakt: Norge skal og må for alltid styres av nordmenn – og ikke overnasjonale organer. Nok er nok!

Vidar Kleppe
Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.