Ledende dansk leverandør av leksehjelp kommer til Norge

læring lærer klasse

Fra 1. August starter den danske virksomheten opp for fullt i Norge under navnet GoTutor. Etterspørselen etter leksehjelp øker i Norge og vi vil bidra til å hjelpe barn og unge gjennom skolegangen utenfor Danmarks landegrenser.

Siden 2014 har GoKarakter tilbudt leksehjelp og privatundervisning til elever ved grunnskolen og videregående i Danmark. Den 5. juli vil navnet GoKarakter erstattes med GoTutor.

Dette navneskiftet speiler ambisiøse planer for internasjonal skalering og en tydeliggjøring av virksomhetens posisjon på et marked i kraftig vekst, både i Danmark og i utlandet. Med navnet GoTutor er virksomheten, både i Norge og i Danmark, klar til å veilede barn og unge gjennom en leksehjelper, uavhengig av hvilke problemer de har på skolen.

GoKarakter er Danmarks nest største leverandør av leksehjelp. I løpet av det første halvåret i 2019 begynte virksomheten sin internasjonale reise og startet opp i Norge, som har avledet stor suksess.

– Vi har i forbindelse med planene om å føre vårt konsept utenfor Danmark, valgt å skifte til et navn som kan fungere uansett hvor du befinner deg i verden, sier Mads Christensen, administrerende direktør hos GoTutor.

Siden 2014 har GoTutor holdt mer enn 40.000 timer leksehjelp og hjulpet over 4000 barn og unge i Danmark. Vi har opplevd en økende forespørsel etter lekesehjelp i Norge.Vi vil bidra til å dekke dette behovet og forhåpentligvis hjelpe like mange som vi har gjort i Danmark hittil. Konseptet fungerer slik at foreldre med barn som trenger leksehjelp, får undervisning i hjemmet.

GoTutors rådgivere vil sammen med forelder eller elev kartlegge elevens interesser, utfordringer, og faglig nivå ut i fra en grundig behovsanalyse. Dette gir oss et godt utgangspunkt til tilby en underviser som er nøye utvalgt satt opp mot underviserens kompetanser og profil. Undervisningen foregår typisk to timer om uken i 3-12 måneder. 

– Jeg startet GoKarakter da jeg innså at mange barn ikke trives på skolen. Ingen barn fortjener å ha dårlig selvtillit eller prestasjonsangst. Jeg forsto at dersom et barn har løpende kontakt med en leksehjelper, som utelukkende fokuserer på barnets behov, vil vi raskt kunne løse de helt grunnleggende problemene. Jeg er stolt over at vi i dag gjør en stor forskjell for tusenvis av barn. Visjonen min er at vi i fremtiden kommer til å fikse dette problemet og én gang for alle sette en stoppe for dårlig trivsel på skolen, sier Mads Christensen.

Hos GoTutor drives vi av ønsket om å hjelpe de som trenger det. Vi tror at lysten til å lære kommer med mestringsfølelse, økt forståelse og av å føle seg trygg. Derfor oppfatter vi oss selv som mentorer, ikke kun som undervisere, fordi vi hjelper elevene videre gjennom skolegangen. Vår største motivasjon er å se hvordan kunnskapen vår kan hjelpe eleven videre. GoTutor starter opp for fullt den i Norge den 1. august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.