ANNONSE: Kontorarbeid kan føre til ryggproblemer hos mange, disse tipsene kan hjelpe

Dersom du har en typisk 8 til 4 jobb sitter du sannsynligvis mye ved en pult foran datamaskinen. Dette kan medføre skader på kroppen, og dersom du ikke behandler de riktig kan plagene bli varige og svært smertefulle. Noen arbeidsplasser investerer i bedre, og mer ergonomiske kontorstoler, som kan være med på å forhindre og lindre smerte, ellers kan du sette av litt tid til noen raske tips.

Sett av tid til aktivitet

Noe av det viktigste du kan gjøre er å sette av tid til å være aktiv når du ikke arbeider. Du kan for eksempel gå deg en tur i pausen, eller planlegge en mer aktiv måte å komme seg på jobb. Da kan du enten sykle, eller gå, som gir litt mosjon både før og etter kroppen sitter stille i lange perioder.

Bøy og tøy for bedre positur

Mange opplever at det er dårlig positur som gir plager i rygg når man sitter stille for lenge. Å jobbe på en lavt sittende datamaskin kan dessuten skape problemer i nakke og skuldre. Ved å sette av litt tid i arbeidsdagen til å strekke ut, kan hjelpe stort. Du kan finne mange gode øvelser på nett, eller til og med drive yoga i ny og ne. Det kan også hjelpe å justere høyde på stol og pult, dersom ditt kontor har justerbare møbler.

Oppsøk en spesialist

De overstående forslagene er gode til å forebygge smerte, eller om du kun merker noe ubehag. Dersom smertene utvikler seg, er varige eller plager stort, er det viktig at du oppsøker profesjonell hjelp. Det finnes mange gode spesialister hos Klinikk for alle, som har god kunnskap på slike problemer. Klinikk for alle forteller mer om det her. De har god kunnskap i alle mulige smerter man kan oppleve i kroppen, og kan bidra med å lindre eller eliminere smerten, slik at du kan leve livet ditt litt bedre, og fritt for kroppslige plager.

Til tross for at mange jobber lange dager sittende foran en pult, og opplever plager i kroppen, skal man ikke trenge å gå gjennom livet med uutholdelige smerter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten