KEiiNO er Nordens Eurovision-favoritt

per sundnes

Neste helg er det klart for årets store musikkfest, Eurovision. Det knytter seg store forhåpninger til Norges bidrag, og Betsson mener det kan være grunn til optimisme.

– Vi ser tydelige tegn på at «Spirit in the sky» har truffet veldig godt i nabolandene våre. Det har kommet veldig mange spill fra Sverige, Danmark og Finland som tipper KEiiNO som vinner. Det lover godt med tanke på Norges sjanser i Tel Aviv, sier Carl-Henrik Tuwezen, markedssjef i Betsson.

Allerede før den norske finalen kunne Betsson fortelle at «Spirit in the sky» hadde gjort seg bemerket utenfor landegrensene. Da hadde det kommet flere oddsspill fra utlandet på at låten skulle gå til topp i den norske finalen.

– Forventer 12 poeng fra Sverige og Finland
Per Sundnes er Betssons Eurovision-ekspert, og han forstår hvorfor låten har slått godt an i nabolandene våre.

– Det blir jo nesten slik at man kan si at KEiiNO ikke bare er Norges låt, men hele Nordens bidrag. Joiken skiller sangen veldig ut i årets ESC-felt, så det kan vise seg å være en genistrek av Tom Hugo og Alexandra å ha med Fred Buljo. Den samiske kulturarven står sterkt både i Sverige og Finland, og jeg tror det kan hjelpe KEiiNO med å sanke mange stemmer. Jeg forventer 12 poeng fra både svenskene og finnene, sier bodøværingen optimistisk.

De fleste forbinder kanskje Betsson og odds først og fremst med fotball, men Sundnes forteller at oddslistene for ESC er viktig for dem som følger musikkonkurransen tett:

– Vi som elsker Eurovision følger alltid spent med på oddsen, fordi vi vet den gir en god pekepinn på hvem som kommer til å vinne. Det er spennende å se hvordan oddsen reagerer etter lyd- og kostymeprøver. Jeg er nok en av mange som liker å tippe på hvem som tar seieren, sier den tidligere MGP-generalen engasjert.

Nederland storfavoritt på oddsen
Tuwezen bekrefter at Eurovision er veldig populært å spille på. Ikke bare i Norge, men over hele Europa. Markedssjefen sier at det er med på å gi Betsson en unik innsikt i hvem som er favoritt til å vinne finalen.

– Vi har oddsspillere fra hele Europa som tipper på Eurovision. Det gir oss et solid inntrykk i hvilke sanger som har slått an i ulike land. Eurovision er jo en popularitetskonkurranse hvor det handler om å få flest stemmer. De fleste spiller på den sangen de selv synes er best og kommer til å stemme på under finalen. Du kan nesten sammenligne det med en meningsmåling. Vi bruker denne informasjonen til å sette oddsen, og historien viser at vi som oftest er veldig treffsikre, forklarer Tuwezen.

I så fall betyr det at Nederland seiler opp som den opplagte vinnerkandidaten i år. I skrivende stund er oddsen på Duncan Laurence med «Arcade» satt til 2,85. Det er desidert lavest av alle årets bidrag. Videre følger Russland med 6,00 og Italia med 8,50.

– Jo nærmere finalen, jo flere oddsspill vil bli satt hos oss, og det vil gi oss et enda bedre inntrykk av hvordan det går til slutt. Så langt er Nederland favoritten blant oddsspillerne, men mye kan skje i løpet av øvelsene og semifinalene. Aserbajdsjan gikk for eksempel fra 60,00 i odds til 10,00, etter den første øvingen, forteller markedssjefen, før Sundnes tilføyer:

– Jeg sa tidlig at Aserbajdsjan var et land å følge med på. De staser alltid stort, og har benyttet tiden før Eurovision til å finslipe showet. Når man får det visuelle på plass påvirker det oddsen. Jeg tror også at både Kypros og Malta kan være med å yppe seg. Det hadde jo vært gøy med en liten nasjon på pallen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.