Kasakhstan åpner for mer utenlandsk flytrafikk

lufthavn ferie

Kasakhstan åpner luftrommet og 11 nye flyplasser for internasjonal flytrafikk. Dette melder landets Nærings- og infrastrukturdepartement. Dette gjør man fordi man ønsker å legge til rette for økt næringsutvikling og flere reisende fra utlandet.

Utenlandske flyselskap vil også få tillatelse til mellomlandinger på vei til tredjeland. Kasakhstan gjør dette fordi man ønsker å utvikle turisme og reiseliv. Samtidig ser man et stort transittpotensial på grunn av landets beliggenhet mellom Europa og Asia.

Den nye ordningen har foreløpig tre års varighet, men målet er å åpne luftrommet på permanent basis. Liberaliseringen skjer på flyplassene i flyplassen i hovedstaden Nur-Sultan, Almaty, Shymkent, Aktau, Karaganda, Ust-Kamenogorsk, Pavlodar, Kokshetau, Taraz, Petropavlovsk og Semey. 

Myndighetene forventer at man med dette skal tiltrekke seg utenlandske flyselskap, at nye ruter skal bli åpnet, at konkurransen skal styrkes og at landets egen befolkning skal få et bedre transporttilbud. Spesielt regner man med at dette skal utvikle landets reiseliv og bety mye for næringsliv og forretningsutvikling i hovedstaden Nur-Sultan som også er landets finansielle senter. Landets president Kassym-Jomart Tokayev har personlig engasjert seg i denne saken.

– Det er viktig å øke den internasjonale flytrafikken. For øyeblikket er det direkteflyvninger fra Nur-Sultan til færre enn 30 utenlandske destinasjoner. Dette er ikke nok når vi ønsker å utvikle hovedstadens posisjon som et internasjonalt forretningssentrum, sier Tokayev. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.