Kalorier og sukkerinnhold i vin

vin bål alkohol

Det har aldri vært viktigere for oss nordmenn å vite hva vi putter i oss. Ingredienslister blir studert, frukt og grønt kjøpes inn i store mengder og det letes etter måter å gjøre helgekosen hakket sunnere.

For selv om man vil kose seg med et glass rødvin på lørdagskvelden, skal det verken trenge å gå utover helse eller samvittighet. Viner med lavere sukker- og kaloriinnhold blir derfor et foretrukket valg for mange.

Vin med lavere sukkerinnhold og alkoholprosent
Vinbransjen har fått kjenne på den økende interessen for helse og sunnhet blant forbrukerne. Fokuset på at vi får i oss mye sukker gjennom mat og drikke vi vanligvis ikke hadde trodd inneholdt sukker i det hele tatt, har gjort mange mer bevisste når de plukker ut varer i butikk.

Det har gjort at salget av viner med høy alkoholprosent og mye sukker har gått ned, mens viner med lavere kaloriinnhold stadig øker i popularitet.

Red Rock Zin beviser at sukker er oppskrytt
Red Rock Zin er en av mange viner som beviser at rike, fruktige rødviner som er enkle å like ikke trenger å ha store sukkermengder for å smake godt. Den er laget på Zinfandel, en drue man finner på over 10 % av vingårdene i California. Vinen er laget av friske druer som har modnet under den californiske solen. Dette gir en fantastisk smaksopplevelse og gjør at produsenten slipper å dekke over «feil» med sukker, som ofte er en løsning mange tyr til.

Red Rock Zin kan serveres uansett hva helgekosen byr på, om det så er grillmat, pasta eller pizza. Det er en sjarmerende vin med en intens og uttrykksfull duft av modne røde bær, et snev av krydder og myke tanniner. Du kan derfor fint servere den neste grillfest uten å være redd for at det å velge sunnere alternativ går på bekostning av kvalitet og smak.

Skiller seg ut i mengden
Det finnes utallige druetyper med unike kvaliteter og egenskaper rundt om i verden. Noen resulterer i søte viner med lav alkoholprosent, andre med markante tanniner og struktur. Det som er spesielt interessant med Red Rock Zin er at den, i motsetning til mange andre viner laget på Zinfandel, har svært lavt sukkerinnhold og en rund og fyldig smak.

Mange av de bestselgende vinene i Norge laget på Zinfandel har så mye som 12 gram sukker per liter. Dette er viner mediene så fint kaller «sukkerbomber». Til sammenligning inneholder Red Rock Zin under 5 gram sukker per liter, og gjør at også de helsebevisste kan nyte et glass med kvalitetsvin fra California.

Lav alkoholprosent har mye å si
Det er fort gjort å tenke at viner med lavt sukkerinnhold er det beste valget når det kommer til å kutte kalorier, men det er noe mer innviklet enn det. Alkohol inneholder flere kalorier enn sukker, og vil derfor ha mye å si for antallet kalorier i produktet. For å sette det hele i perspektiv: 1 gram sukker inneholder 4 kilokalorier og 1 gram alkohol inneholder 7 kilokalorier.

Det vil si at en vin med lavt sukkerinnhold ikke automatisk også har lite kalorier om alkoholprosenten er høy, så her gjelder det å ha tunga rett i munn.

Plukk deg ut en vin med lav alkoholprosent og lite sukkerinnhold neste gang du er på Vinmonopolet, så kan du nyte et glass rødvin i godt lag med samvittigheten i behold.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.