Johan-Sebastian Gulliksen klar for EM-finale i sprangridning

Norges Rytterforbund

Med en fantastisk god nullrunde i fredagens klasse i Milano sikret Johan-Sebastian Gulliksen seg en plass i søndagens individuelle EM-finale. – En imponerende prestasjon, fastslår landslagsleder Mikael Kolind.

Med sin andre feilfrie runde i løpet av mesterskapet, sikret Johan-Sebastian Gulliksen seg en individuell finaleplass i europamesterskapet i sprangridning i Milano i dag som en av de 25 beste. I mesterskapet rir han sin ganske nye hest, Harwich VDL, hesten han for bare noen uker siden ble norgesmester med.

-Dette er bare en imponerende prestasjon, sier landslagsleder Kolind på vegne av sin rytter. – De to har hatt kort tid sammen, men likevel presterer de helt på toppnivå. Målet var å bli blant de 50 i dag – og så er han i finalen!

Johan-Sebastian Gulliksen deltar i mesterskapet sammen med sin søster Victoria Gulliksen, mens pappa Geir Gulliksen følger det fra sidelinjen denne gang. Victoria og Johan-Sebastian var begge blant de 50 av totalt 85 startende i mesterskapet som hadde kvalifisert seg til dagens klasse etter to runder onsdag og torsdag. For Victoria med hesten Equine America Papa Roach ble det tre riv i dag og en 44. plass hvilket gjorde at de ikke fikk plass i søndagens finale. I 2021 var det Victoria som nådde frem til den individuelle finalen, der hun red inn tidenes beste norske EM-resultat med en niendeplass.

Dagens 1,60 m klasse avgjorde lagkonkurransen, der Sverige tok gullet foran Irland og Østerrike. Sverige er nå regjerende olympiske mestere, verdensmestere og europamestere – en bragd kun Tyskland har klart å gjøre tidligere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.