Inviterer hele Norge til gratis mattehjelp

utdanning

Det er eksamen i matte 1P mandag 19. november. Karaktersnittet har tidligere ligget på 2,6, og mange gruer seg til eksamen. Sonans Utdanning inviterer denne uken hele Norge til gratis mattemaraton på alle sine skoler.

En oversikt fra Utdanningsdirektoratet over eksamenskarakterer fra videregående opplæring i 2017, viser at det nasjonale karaktersnittet for matematikk 1P lå på 2,6. Det er mange som strever og gruer seg til matteeksamen.

– Enten rett eller galt
Jo Røislien er matematiker, forsker, forfatter og tidligere programleder for blant annet TV-serien Siffer på NRK. Han er professor i medisinsk statistikk ved Universitetet i Stavanger og forsker blant annet innenfor medisin- og helsefag.

– Den største utfordringen når jeg skal lære bort matematikk er å få folk til å våge å begynne. Å kaste seg ut i det. Mange våger ikke begynne hvis de ikke ser hele løsningen for seg før de setter i gang. Da blir det vanskelig.

Røislien mener matematikk er et veldig spesielt fag.

– I matematikk er det enten rett eller galt. Punktum. Det gjør det på en måte til verdens enkleste fag. Det er ingen gråsoner. Men denne enkelheten, at det du har gjort enten er rett eller galt, gjør det samtidig veldig vanskelig. Det er ikke noe annet fag man blir så avkledd i som i matematikk. Det er ingen steder å gjemme seg, sier matematikeren.

Flest tar matte som privatist
Matematikk 1P er det faget flest privatister i hele Norge meldte seg opp til i 2018. Sonans Utdanning har alene nesten 2000 oppmeldinger så langt i år. Bare i Oslo tas det 1300 eksamener i 1P denne høsten.

– Vi opplever at mange sliter med matte. Noen studenter kaller det selv for matteangst eller mattesperre. Vi er glade for å kunne hjelpe, forteller kommersiell direktør i Sonans Utdanning, Marit Aamold.

Åpner dørene for alle
For å hjelpe alle som skal ha eksamen i 1P mandag 19. november, arrangerer Sonans Utdanning mattemaraton på alle sine 11 skoler med hjelp av mattelærere. Arrangementer finner sted torsdag 15. november fra klokken 16 til 19. I tillegg legges det ut gratis webinarer. Arrangementet er gratis og åpent for alle, også de som ikke går på Sonans.

Rektor og mattelærer på Sonans Utdanning i Kristiansand, Terje Aas, presiserer at mattemaraton er en uke hvor man setter inn «nådestøtet» i forkant av eksamen.

– Vi håper fokuset denne uka gjør at de som skal ha eksamen får løftet de digitale ferdighetene i GeoGebra og Excel til et så høyt nivå som mulig. Poengene du henter ved å beherske disse verktøyene utgjør en del av den totale poengsummen på eksamen. I tillegg vil man på leksehjelpen på torsdag kunne få fortklart tidligere gitte eksamensoppgaver, forteller Aas.

– Alle som ønsker mattehjelp er velkommen. Jeg synes det er fint å kunne tilby denne muligheten til alle, enten det er til de som falt av på videregående og skal ta matte på nytt, eller de som skal ta eksamen for første gang, legger Aamold til.

Stor interesse på Facebook
Sonans Utdanning har opprettet et arrangement på Facebook for det gratis mattemaratonet.

– Akkurat nå har over 750 personer vist sin interesse for arrangementet, og det kommer stadig flere nye. Det er dessuten stort engasjement i form av at folk tipser vennene sine og kommenterer.

Sonans Utdanning opplever også at de som ønsker mattehjelp tar kontakt på mail, chat og telefon.

– Det er gøy at vi kan hjelpe så mange. Vi står klare til å ta imot alle som trenger mattehjelp. Vi vil at alle elever skal lykkes på eksamen og heier på dem, avslutter Aamold.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.