Hvilken ring skal du fri med?

vigsel gift

Kanskje var det kjærlighet ved første blikk? Eller dere var venner og vennskapet utviklet seg til noe mer? Uansett har du bestemt deg. Tiden er inne, og du ønsker å stille det store spørsmålet til den du vil dele resten av livet ditt med.

Å fri er trolig det viktigste du noen gang kommer til å spørre noen om. Det er derfor lurt å planlegge litt.

Ringens runde form symboliserer evig kjærlighet, og av den grunn er forlovelsesringen en viktig del av frieriet. I tradisjonens tro skal et frieri være en overraskelse, og siden forlovelsesringen oftest bæres kun av kvinnen, er det mest vanlig at den som frir velger den ut.

I motsetning til gifteringen, som ifølge norsk skikk bæres på høyre ringfinger, er det ingen bestemte regler for forlovelsesringen. Veldig mange velger å bære ringen på høyre hånd, for så å bytte den over til venstre når gifteringen kommer på plass.

I dagens samfunn er det ikke bare menn som frir til kvinner. Vi frir også til samme kjønn og det hender seg også at kvinnen frir til mannen. Uavhengig av hvem du ønsker å dele din kjærlighet med har Bjørklund et stort utvalg ringer for en hver smak.

Valg av ring
Frierringen kan være så mangt. Som for eksempel en ring laget av barken fra en trestamme fra deres første date, eller en plastikk-ring fra kinderegget. Det finnes ingen regler. Men vi mener jo så klart at en ekte diamantring vil være mye mer holdbar og varig. Du kan også fri med et gammelt arvestykke av en ring. Vi kan hjelpe deg med å få gamle ringer til å skinne igjen. Da er det spesielt viktig å etterse klør og fatninger dersom ringen har stener.

Den første gangen en diamantring ble brukt som forlovelsesring kan dateres tilbake til høsten 1477, da Mary av Burgund ble fridd til av erkehertug Maximillian av Østerrike. Ifølge historikerne var det erkehertugens rådgiver som anbefalte ham å fri med en diamantring. Det ble stor suksess og etter den store forlovelsesfesten trykket adelen ringvalget til sine hjerter. Årene etter ble det mer og mer vanlig å fri med en gullring fattet med funklende diamanter.

I vår tid er enstensdiamantringen det mest tradisjonelle valget når det kommer til forlovelsesringer. Vi ser en økende trend på gult gull generelt når det kommer til smykker og ringer. Den klassiske enstensringen har et tidløst design, og faller som regel i smak hos de aller fleste. Hos oss finner du diamantringerfra 0,10 ctog helt opp til2,00 ct. Andre populære valg er allianseringen og flerstensdiamantringen.
Er du på jakt etter en mer spesiell forlovelsesring som skiller seg litt mer ut er det også veldig fint med safir og diamanter.

Pris på ring
Å kjøpe diamantring er en investering. Slik som gifteringen, skal også forlovelsesringen bæres livet ut og må derfor tåle tidens tann.

I Amerika er hovedregelen at forlovelsesringen skal koste rundt to månedslønn. Slike retningslinjer har vi ikke her til lands.

Nordmenn flest velger en frierring som står i stil til kjæresten, er av god kvalitet og passer budsjettet. Hos Bjørklund får du enstensdiamantring fra kr 3798,- og helt opp til 289000,- avhengig av diamantstørrelse og kvalitet.

Forlovelsesringens historie
De fleste har en eller annen gang sett det romantiske scenariet utspille seg på film, der kvinnen overrasket oppdager en ring under en utflukt med mannen, og han går ned på kne for å be om hennes hånd.

Denne måten å fri på har sin opprinnelse rundt slutten av 1700-tallet, under romantikkens oppblomstring. Flere skrevne verk og billedkunst fra denne tidsepoken skildrer nettopp det klassiske frieriet vi kjenner til i dag.

Men bruken av forlovelsesringer har sitt utspring mye lenger tilbake i tid. De første sikre funnene, som viser at det ble brukt ringer til å fri med, er fra oldtidens Roma. Nedskrevne skrifter viser at de romerske frierne ofte ga to forlovelsesringer til sin utkårede, ofte en i jern og en i gull. Førstnevnte er til hjemmebruk og sistnevnte benyttes under fester og andre sosiale sammenkomster.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.