Dette er de vanligste sykdommene og skadene hos hundene våre

hund vinter

Visste du at i snitt så vil hele 1 av 3 norske hundeeiere ha behov for veterinærforsikringen sin en eller flere ganger i løpet av ett år?

Agria Dyreforsikring gir deg fersk statistikk på hvilke diagnoser de har fått inn flest skademeldinger på de siste fire årene.

Skadestatikk fra 2019 til og med 2022 gir en pekepinn på hvilke sykdommer og skader hunder har stor sannsynlighet for å få opp gjennom livet.

Valper fra 2 – 12 måneder:

 1. Melketenner som ikke detter ut
 2. Oppkast og diaré
 3. Ørebetennelse
 4. Halthet
 5. Svelget et fremmedlegeme

Hunder fra 1 – 8 år:

 1. Oppkast og diaré
 2. Ørebetennelse
 3. Allergi/atopi
 4. Tannsykdommer og tannskader
 5. Halthet

Seniorhunder fra 8 – 16 år:

 1. Oppkast og diaré
 2. Svulst i huden
 3. Tannsykdommer og tannskader
 4. Hjertesykdommer
 5. Halthet

Oppkast og diaré er høyt opp på alle de tre listene. Disse symptomene kan skyldes mange ting. 

– Heldigvis er den vanligste årsaken til oppkast og diaré at hunden har fått i seg noe den ikke tåler eller er vant til. Mange hunder har en følsom mage som gjør at de lett kan få en runde med diaré dersom man for eksempel bytter fôr for raskt. Andre mer alvorlige årsaker til oppkast og diaré kan være virus- eller bakterieinfeksjoner, fremmedlegemer eller underliggende sykdom i andre organer som lever, nyrer og bukspyttkjertel med mer, sier veterinær Sara Solheim.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.