Gudmestad, Mathisen og Sleen vinnere i Landevei NM

sykkelritt

Silje Mathisen, Tord Gudmestad og Torjus Sleen ble norgesmestere på første dag av Landeveis NM i Sandefjord. På første dag av NM uka stod fellesstart kvinner junior, herrer junior og herrer u23 for tur.

NM uka i Sandefjord ble tråkket i dag med kvinner junior sin fellesstart. På startstreken stod 15 jenter som var klare for å begi seg ut på 80 tøffe kilometer over 5 runder.

Kvinner Junior
Allerede på den første runden gikk Pernille Feldmann Larsen i brud, og det skulle vise seg at dette skulle være med å prege hele dagens ritt. Etter noen kilometer alene i front, fikk hun selskap av Silje Mathisen og Thale Kielland Bjerk. Bak jaget en gruppe på 3 ryttere bestående av Natalie Midtsveen, Mari Hole Mohr og Amalie Lutro uten at de klarte å hente inn nevneverdig på tett trioen.

De tre i front kjørte godt sammen, og samarbeidet helt til ut på siste runden hvor det skulle gjøres opp om seieren. Kvinne mot kvinne.

Silje Mathisen viste seg å være i det umulig hjørnet, og seig i fra de to andre litt ut på siste runden og kunne komfortabelt seile inn på oppløpet alene, hele 2.10 foran Thale Kielland Bjerk som kapret andreplassen foran dagens mest offensive rytter Pernille Feldmann Larsen.

RESULTATER:

1. Silje Mathisen (Halden CK)

2. Thale Kielland Bjerk ( Bærum OCK)

3. Pernille Feldmann Larsen ( Stavanger SK)

Menn Junior
Neste ut var herrer junior hvor det stod 78 unge menn på startstreken. Det ble satt et høyt tempo fra start i et tøft felt. Alletrde på første runden gikk Daniel Årnes (Kristiansands CK) alene i brudd, og ble sittende i tett alene inn til 4 runding. fikk en luke. En trio bestående av Tord Gudmestad ( Stavanger SK), Erlend Litlere ( Bergen CK) og Fredrik Finnesand (Sandnes Sykkelklubb).

Denne trioen skulle vise seg å seg å bli sittende i front hele dagen. Dessverre for Daniel Årnes kostet den tøffe starten litt for mye, og han falt etterhvert fra. De tre i samarbeidet utrolig godt, og hovedfeltet klarte ikke knappe nødvendig tid før på siste runden, da ledelsen sank fra 2,27 til 1.10 ut på siste runden.

Med heorisk innsats i tetgruppen greide aldri hovedfeltet komme på skuddhold, og det gikk mot spurt oppgjør mellom de tre i front. De tre pushet hverandre hele veien, og ikke før på de siste 20 meterne fikk Tord Gudmestad de nødvendige centimeterne til å slippe jubelen løs!

RESULTATER:

1. Tord Gudmestad, Stavanger SK

2. Erlend Litlere, Bergen CK

3. Fredrik Gjesteland Finnestad ,Sandnes sykleklubb

Menn U23
Det var knyttet store forventninger til herrenes U23 mesterskap i landevei fellesstart med et knallsterkt startfelt. Det skulle sykles 140km over 9 runder, og 99 ryttere stod på startstreken. De første 2 rundene gikk fint for seg, og et samlet hovedfelt rundet etter 30 kjørte kilometer. Derfra, og nesten helt inn skulle det handle UNO-X med Andreas Leknessund i spissen.

Leknessund lå i tet de neste 105km,men ble hentet inn av Jonas Hvideberg og Eirik Lunder, og fikk selskap av de i henholdsvis 2 og 3 runder, før han igjen kjørte alene i front. Ut på siste runden lå han hele 1.10 foran en gruppe på 15 mann som jaget bak, med blant annet ytterligere 3 UNO-x ryttere som skulle markere seg. Publikum begynte å tro det kunne det gå helt inn?

Dessverre for Leknessund fikk en gruppe satt opp tempoet i forfølgergruppa, og Leknessund ble kjørt inn 7km før mål. Heldigvis for UNO-X. I det Leknessund ble hentet, stakk nemmelig Torjus Sleen og Iver Skaarseth. Det skulle vise seg å bli det avgjørende støttet, og de to kom alene inn på oppløpet. Et vennskapelig oppløp, hvor Sleen trillet først over streken, men fire armer strakk seg i været. For å gjøre dagen komplett for UNO-X viste Syver Wærsted sine eminente spurtegenskaper og kapret 3. Plassen.

Resultat:

1. Torjus Sleen , UNO-X development team

2. Iver Skaarseth, UNO-X development team

3. Syver Wærsted, UNO-X development team

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.