Hot Chip slipper albumet «Freakout/Release»

playground

Hot Chip sitt åttende album «Freakout/Release» som kommer ut den 19. august på Domino/ Playground. Samtidig slipper de ny musikkvideo.

«Freakout/Release» ble skrevet og spilt inn i bandets nyopprettede Relax & Enjoy-studio i East London, et kreativt rom som Al Doyle satte sammen før og under det første året av covid-pandemien.

Relax & Enjoy-studioet var avgjørende for å etablere albumets livlige, full-band-lyd og markerer første gang Hot Chip begynte arbeidet med en ny plate, samt gjenforene dem i samme rom for første gang etter deres siste turne.

Lyrisk utforsker «Freakout/Release» mørkere følelser enn tidligere Hot Chip-album har, og trekker fra det personlige og det politiske for å kartlegge hvordan folk overlever selv midt i urokkelige kamper.

Heldigvis er ikke Hot Chip alene mens de utforsker følelsesmessig usikkert territorium. Den kanadiske rapperen Cadence Weapon er med på «The Evil That Men Do», den britiske DJ-en og musikeren Lou Hayter låner vokalen sin til den slinky «Hard to Be Funky», mens den legendariske produksjonsduoen Soulwax bidrar med ekstra magi til det hese tittelsporet.

I løpet av de siste 18 årene har Hot Chip etablert seg blant lignende britiske artister som Pet Shop Boys og Depeche Mode – en ekte bro mellom pop- og dansemusikkens verdener, med en katalog av sanger som beveger kropper og berører hjerter like mye.

De elleve sangene på «Freakout/Release» er bevis på at bandet ikke engang er i nærheten av å bremse ned – selv om det er tydelig at verdens tyngde har sivet inn i disse låtene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.