Her er nye Kia Sorento

kia

Kia Motors Europe viser i dag de første offisielle bildene av nye Sorento, som får verdenspremière på Geneva International Motor Show 3. mars.

Fjerde generasjon Sorento bygges på en helt ny plattform for mellomstore SUV’er, og kommer for første gang med hybride drivlinjer.

Designteamet har videreutviklet det robuste og tøffe utseende til tidligere generasjoner Sorento, men har samtidig gjort den mer elegant. Skarpere linjer og flere sammenhengende overflater gir et mer selvsikkert og stiligere design enn forgjengeren. 

Les også:  ​Lanserer nye Ford Explorer ladbar hybrid som varebil

Sorento får en ny tolkning av Kias kjente grill “tigernesen”. Den er bredere og omslutter hovedlysene som som har en lyssignatur som gir det intense inntrykket av linjene rundt et tigerøye.

Kortere overheng foran og bak og lengre akselavstand gjør at Sorento ser lengre ut. Proposjonene innebærer et lengre panser, der A-stolpen flyttes 30 mm bakover som også gjør at selve kupéen dras litt bakover. 

Les også:  Vi vet at mobil bak rattet er farlig, men vi bruker den likevel

Sorento går inn i Kias nye range av SUV’er som globalt inkluderer Seltos, Stonic, Sportage, og Telluride. Den nye modellen er resultat av et samarbeid mellom Kias tre designsenter i Korea, Europa og USA. Fjerde generasjon er basert på en helt ny platform som hever standarden i det mellomstore SUV-segmentet når det gjelder plass, praktiske egenskaper og kvalitet.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.