Gustav Iden vant World Cup Lausanne

triatlon

Det norske triatlonlandslaget viste styrke atter en gang, da de tok første, tredje, åttende og 14. plass i Lausanne World Cup. Casper Stornes, som vant i Bermuda tidligere i år ble denne gang nummer 8, og Jørgen Gundersen nummer 14.

World Cup konkurransen i Lausanne besto av 1,5 km svøm, en tøff sykleløype på 40 kilometer og 10 flate kilometer løp. Konkurransen skulle passe nordmennene bra, som er kjent for sin kjørestyrke på sykkel.

Det var ingen som klarte å skape noen fordel ut av vannet. Kun 30 sekunder skilte de første 34 utøvere inn i skiftesonen før sykling. Blummenfelt og Gundersen lå blant de fremste, og Stornes og Iden lå lengre bak i dette feltet.

Etter to av syv kjørte runder var Iden og Stornes trygt plassert godt framme i feltet. De som følger det norske triatlonlandslaget tett forventet et rykk fra en eller flere av de norske gutta. Det kom, i regi av Blummenfelt og Iden, men de klarte aldri å opparbeide seg den nødvendige luken og ble hentet inn etter kort tid. Andre sterke utøvere, inkludert briten Johnny Brownlee og tyske Jonas Schomburg forsøkte seg også på rykk, med samme erfaring som nordmennene – det var umulig å stikke fra på syklingen.

– Det var mye vanskeligere å komme av gårde enn vi trodde det skulle bli. De ble tatt igjen i nedoverbakken av det store feltet bak. Det viste seg umulig å få til noe avgjørende. Dermed kunne vi bare jobbe for å holde en jevn høy fart på syklingen. Alle som prøvde skjønte at det var umulig. Men gutta var med og kontrollerte farten. De holdt jevn høy trøkk for å mørne beina til de andre, fortalte sportssjef Arild Tveiten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.