Gulating til kamp mot grensehandelen

gulating

Norske alkoholavgifter er de høyeste i verden, med stadig økende grensehandel og organisert kriminalitet som resultat. For å ta opp kampen fyller derfor Gulating nå sine butikker over hele landet med varer som kan konkurrere med svensk prisnivå.

– Vi ser at noe må gjøres før norske avgifter og bestemmelser tar kvelertak på en hel bransje, fastslår Rolf Ivar Skår, administrerende direktør i Gulating Gruppen AS.

Etterlyser politisk vilje
Når du kjøper en halvliter øl i butikk i Norge, går mer enn to tredjedeler av prisen rett til staten i form av avgifter. Som en følge av dette har flyten av alkohol over grensen til Norge økt kraftig de siste årene, både i form av handel og smugling.

– Vi mener grensehandelen har så mange negative effekter at tiltak er helt nødvendig, sier Skår, og fremhever tapte norske arbeidsplasser som ett av flere eksempler:

– Som en landsdekkende kjede med ølutsalg og puber som distribuerer øl fra småskalabryggerier fra hele landet er Gulating en viktig brikke for å holde liv i en hardt presset norsk bryggerinæring.

Kjeden har i løpet av det siste halvåret lansert priskrigkampanjer mot de store norske dagligvarekjedene i flere omganger, noe som har gitt en samlet vekst for butikkene. Nå står slaget om grensehandelen, idet Gulatings ølutsalg over hele landet fylles opp med varer til konkurransedyktige «svenskepriser».

– Vi har allerede gjort mye for å senke prisene i Norge, nå vil vi bidra til å gjøre sverigeturen overflødig, sier Skår, som understreker at det for kjeden, som har slagordet «Drikk bedre, ikke mere», ikke dreier seg om et ønske om å få nordmenn til å drikke mer.

– Tvert imot, våre ølutsalg er spesialbutikker med høy fagkunnskap, som legger til rette for kvalitet og smaksopplevelser – til priser som gir mening for folk. Det er nå opp til politikerne å komme på banen og ta denne problematikken på alvor, avslutter Rolf Ivar Skår.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.