Gasum kjøper Skangas og befester seg som Nordens største innen LNG

gasum

Energiselskapet Gasum øker sin aksjeandel i Skangas til 100%. Overtakelsen er et viktig ledd i Gasums strategi for å utvikle det nordiske gassmarkedet og LNG-infrastruktur. Kjøpet styrker også Gasum sin posisjon som Nordens ledende tilbyder av flytende naturgass (LNG) og som veiviser på gassmarkedet.

Gasum kjøper den resterende aksjeposten i LNG-tilbyderen Skangas fra det norske Lyse-konsernet. I 2014 ble Gasum majoritetseier i Skangas med sin 51 prosent eierandel, og i fjor ble andelen økt til 70 prosent.

Les også:  Mo i Rana sentrum: Anleggsarbeid gir perioder med stengte gater

– Det at Skangas nå fusjonerer med Gasum gjør oss enda bedre rustet til å bygge og utvikle det nordiske gassøkosystemet og svare på økende etterspørsel. Vi takker Lyse-konsernet for godt samarbeid ved videreutvikling av LNG-markedet, sier Gasums administrerende direktør Johanna Lamminen.

– Behovet for renere drivstoffløsninger både innen industri og samferdsel har økt betydelig, og LNG er det mest konkurransedyktige alternativet av alle lavutslippsdrivstoffer, sier Lamminen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.