Fortsatt fare for konflikt i kultursektoren

kino

Fagforbundet har meldt plassfratredelse for sine medlemmer i kultursektoren fra morgenen 11. mai. Det betyr at det nå blir tvungen mekling og fortsatt fare for streik i kultursektoren, etter at den frivillige meklingen om ny pensjonsordning for de kulturansatte ikke førte fram for Fagforbundets medlemmer.

— Vi registrerer at de andre forbundene i LO Stat, NTL og Creo, har valgt å si ja til skissen som riksmekleren la fram under den frivillige meklingen, sier Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen, som fører forhandlingene for Fagforbundet.

Hvis vi ikke kommer til enighet innen meklingsfristen 10. mai vil det være ny streik for Fagforbundets medlemmer fra morgenen 11. Mai.

Dersom konflikten fra i fjor gjenopptas vil 753 av Fagforbundets medlemmer igjen være ute i streik.

— Vi jobber for å finne en løsning. Ingen ønsker streik, og kanskje aller minst i en kultursektor som har lidd tungt under pandemien. Nå er kulturarbeiderne tilbake på jobb, der de helst vil være. Vi vil gjøre det vi kan for at det skal være tilfelle også etter den tvungne meklingen og håper at arbeidsgiver er innstilt på det samme, sier Odd Haldgeir Larsen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.