Fiskeriministeren signerer lakseavtale med Kina

Nærings- og fiskeridepartementet

To sjømatavtaler blir signerte mandag 20. mai. Signeringen skjer i forbindelse med besøk fra Kinas veterinær- og tollminister.

– Kina er en av våre største vekstmarkeder. Disse avtalene er viktige for norske sjømatbedrifter. Økningen i sjømatkonsumet i Kina er større enn hele den årlige produksjonen i Norge. Det sier litt om hvor viktig dette landet er, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Mandag signerer fiskeriministeren lakseprotokollen med Kinas toll- og veterinærminister Ni Yuefeng. Avtalen ble første gang signert i Kina i 2017. Lakseprotokollen varer i to år, og bidrar til at handelen med laks blir mer forutsigelig.

Noreg og Kina er også blitt einige om en avtale som skal medvirke til å sikre marknadsadgang i Kina for norsk fiskemel og – olje. Det er stor interesse for handel med slike varer, både hos norske og kinesiske aktører. Protokollen blir signert av adm. direktør Harald Gjein i Mattilsynet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.