Fant igjen stjålet tilhenger til 100 000

abax

Øyvind Adeler i Kärcher AS kan takke en smart sporingsenhet for at han fant igjen den kostbare tilhengeren sin. Det blir heldigvis vanskeligere å drive med tyveri av anleggsutstyr takket være smarte måter å spore verktøy, maskiner og utstyr på.

På grunn av en liten sporingsenhet som er enkel å gjemme, kalt ABAX Mini, ble Kärchers dyrebare tilhenger lokalisert og fraktet tilbake til hovedkontoret i Oslo.

– ABAX-systemet viste lokasjonen til hengeren, og vi dro ut for å kikke i området der hengeren skulle stå. Vi fant den utenfor et næringsbygg på Stabekk, og ringte deretter politiet og ventet til de kom, sier Øyvind Adeler, Service Manager i Kärcher.

Roser politiet
– Samarbeidet med politiet var veldig bra, og vi fikk transportert hengeren tilbake til oss på en bergingsbil, siden tyvene hadde byttet ut nummerskiltet, forteller Adeler.

Selve aksjonen gikk stille og rolig for seg, og det var ingen dramatikk å få tilbake tilhengeren.

De små enhetene, kalt ABAX Mini, kan festes de fleste steder på alt slags verktøy, maskiner og utstyr, og kan dermed skjules godt hvis ønskelig. Kärcher bruker enhetene på mye av sitt utstyr.

Enkelt og nyttig
– Enheten er enkel å gjemme, og vi har montert en ABAX Mini enhet på mye av vårt utstyr, uten at jeg vil spesifisere på akkurat hva, forteller Adeler, og fortsetter;

– Vi bruker ABAX fordi det er enkelt og har et godt brukergrensesnitt, i tillegg til at det dekker våre behov, sier Adeler.

Tyverier i anleggsbransjen er dessverre en gjenganger, og frekke tyver er stadig på farten for å stjele kostbart utstyr som de enten bruker selv eller frakter ut av landet og selger. Små sporingsenheter kan heldigvis hjelpe å få igjen stjålet utstyr, samt forhåpentligvis å få tyvene til å tenke seg om en ekstra gang før de prøver seg.

– Målet vårt er å hjelpe kundene til en enklere og mer lønnsom hverdag, I dette tilfellet kan du godt si vi lyktes, smiler produktsjef i ABAX, Bjørn André Hagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.